Filmoví kritici nešetřili chválou a dali mu 100% hodnocení. Příběh nejslavnějších Vikingů teď míří do finále s epickou závěrečnou řežbou

Foto: Bernard Walsh/Netflix © 2024

Sto let po událostech původního seriálu Vikingové se odehrává spin-off Vikingové: Valhalla, který se zařadil mezi seriálové hity Netflixu. Poté, co druhá řada naprosto zabodovala u diváků i filmových kritiků, je jasné, že je od té třetí velké očekávání. Dočkáme se jí už 11. července 2024.

Všechno jednou musí skončit, a jinak tomu není ani u epické ságy Vikingové: Valhalla. Příběh odehrávající se sto let po událostech původního seriálu Vikingové sleduje zvýšené napětí mezi Vikingy a Angličany a bojující frakce pohanských a křesťanských severských bojovníků. Spin-off se převážně zaměřuje na dobrodružství tří slavných Vikingů – Leifa Erikssona, Freydis Eriksdottir a Haralda Sigurdssona.

Nyní se příběh po třech letech chystá do finále. „Jsem vděčný, že jsem měl tři řady na vyprávění příběhů Leifa, Haralda a Freydís. Od začátku jsem věděl, že chci ukázat vývoj toho, jak se tři z nejslavnějších Vikingů stali ikonami, které známe dnes, a právě to jsme dokázali,“ řekl Netflixu spolutvůrce a výkonný producent Jeb Stuart.

ČTĚTE TAKÉ: 13 SERIÁLŮ NETFLIXU, KTERÉ DO DVOU LET SKONČÍ: JE MEZI NIMI JEDEN Z JEHO NEJLÉPE HODNOCENÝCH KOUSKŮ, SLAVNÍ VIKINGOVÉ I TY

Upoutávka na novou řadu je nabitá akcí a snad bude stejně dobrá, jako ta předchozí. „Je neuvěřitelné. Je to tak úžasné. Nemohu se dočkat, až to svět uvidí,“ řekla v rozhovoru pro E! News o nadcházejících dílech před časem představitelka Freydis herečka Frida Gustavsson.

I když už první řada dosahovala celkem dobrého hodnocení, druhá diváky i filmové kritiky naprosto odzbrojila. Na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes jí dokonce kritici nadělili 100% hodnocení.

TAKÉ JSME PSALI: V PRAZE SE NATÁČELA VELKOLEPÁ DOBRODRUŽNÁ KOMEDIE S JEANEM RENO VE STYLU JUMANJI. UŽ BRZY SE OBJEVÍ NA NETFLIXU

Vikingové: Valhalla
Foto: Bernard Walsh/Netflix

„Od začátku do konce je druhá řada Vikingů: Valhalla neskutečnou, dechberoucí, naprosto neúprosnou výpravou, která sleduje milované postavy na cestě do neznáma, když hledají své osudy,“ napsal o ní například Arezou Amin z Collideru. „Vikingové: Valhalla je série bohatá na historii, krveprolití, slávu bitev a chtivou romantiku. Ale i jeho herecké obsazení je velice silné,“ uvádí zase Johnny Loftus za Decider.

Čeští diváci pak byli trochu neúprosnější a seriálu Vikingové: Valhalla na Kinoboxu nadělili hodnocení 70 %.

Vikingové: Valhalla se pustí do posledního dobrodružství už 11. července 2024.

Zdroje: Netflix, E!News, Rotten Tomatoes, Decider, Collider

Hodnocení na Kinoboxu: 70 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.