Nový film roku? Netflix divákům nadělí špionážní thriller Černá holubice s Keirou Knightley. Už prozradil datum premiry

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Je to už nějaký ten pátek, co jsme vás informovali, že se Netflixu povedlo pro svůj špionážní thriller Černá holubice (Black Doves) získat hollywoodskou hvězdu, která seriálům zrovna neholduje. Britská herečka Keira Knightley, která je převážná známá z filmových hitů Piráti z Karibiku nebo Pýcha a předsudek, se divákům představí jako zkušená špionka. Asistovat jí u toho samozřejmě budou další velká herecká jména.

Za tvorbou a napsáním scénáře připravovaného šestidílného špionážního thrilleru Černá holubice stojí Joe Barton, který dříve například pracoval na dramatickém sci-fi Humans nebo kriminálním dramatu Giri/Haji. Do režisérského křesla se posadili Alex Gabassi (Koruna) a Lisa Gunning (Napětí). Seriál vzniká ve spolupráci Bartonovy produkční společnosti Noisy Bear a společnosti SISTER, která se například postarala o natočení seriálu Černobyl.

Knightley, která se rovněž podílí na produkci očekávané novinky, se divákům představí jako pohotová manželka a matka Helen Webb, jež je ve skutečnosti profesionální špionkou. Už deset let předává tajemství svého manžela působícího v politice stínové organizace, pro kterou pracuje. Věci začnou nabírat na obrátkách ve chvíli, kdy si začne vášnivou aférku, která vyústí ve vraždu jejího tajného milence.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V KVĚTNU BAVILY NAŠI REDAKCI: KRVAVÝ POLSKÝ THRILLER, ŠÍLENÁ HRA O PŘEŽITÍ I POKRAČOVÁNÍ BRIDGERTONOVÝCH

Tajemná šéfka organizace, pro kterou Helen pracuje, nelení a povolá do služby Sama Younga, uhlazeného zabijáka libujícího si v popíjení šampaňského. Protože ho neúspěšná zakázka s katastrofálními následky vyřadila mimo hru, hrozí, že ho při ochraně Helen v Londýně a pátrání po tom, kdo zabil jejího Jasona, minulost dostihne.

Černá holubice
Foto: Stefania Rosini/Netflix

Helen a Sam se společně vydávají na misi, která je dovede k odhalení rozsáhlého spiknutí. Takového, jež spojuje temné londýnské podsvětí s hrozící geopolitickou krizí a přiměje je přemítat nad tím, jakou cenu mají jejich morální rozhodnutí.

Po boku britské herečky, která pro svou roli musela trénovat boj z blízka, se jako Sam objeví Ben Whishaw, jenž má za sebou působivou hereckou kariéru. Čeští diváci si ho mohou pamatovat zejména jako masového vraha z filmu Parfém: Příběh vraha. Herecký ansámbl dále doplní držitel ceny BAFTA Adeel Akhtar, Tracey Ullman, Finn Bennett, Luther Ford, Sarah Lancashire, Andrew Buchan, Andrew Koji, Kathryn Hunter, Sam Troughton, Ella Lily Hyland, Adam Silver, Ken Nwosu, Gabrielle Creevy a Omari Douglas.

ČTĚTE TAKÉ: 20 NEJSLEDOVANĚJŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ DRUHÉ PŮLKY ROKU 2023: VŠEM VYTŘEL ZRAK APOKALYPTICKÝ THRILLER, WEDNESDAY ZAŽÍVÁ POŘÁDNÝ PROPAD

Protože se novinka má odehrávat v období Vánoc, Netflix oznámil, že špionážní thriller Černá holubice, v němž budou muset spolupracovat zkušená špionka a vrah, jako dárek uvede během letošních vánočních svátků.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Deadline, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.