RuPaul’s Drag Race se vrací se 14. řadou. Mezi novými soutěžícími bude i první cisgender heterosexuál

Eva Pospíchalová
foto: VH1

Necelý rok od konce třinácté sezóny RuPaul’s Drag Race světu “mama Ru” oznámila, že se chystá pokračování! Kultovní show se vrací s novými čtrnácti soutěžícími včetně prvního cisgender heterosexuálního soutěžícího. 

O co v této show vlastně jde? Skupina nejlepších drag queens ze Spojených států plní různorodé úkoly a bojují o honosný titul a samozřejmě lákavou sumu peněz. Porotu musí každý z nich ohromit svým talentem, make-upem, humorem či hereckými schopnostmi. Soutěž od svých počátků v roce 2009 nabírá více a více popularity, a to nejen v LGBT+ komunitě, ale i mainstreamově.

Po kritice, kdy bylo RuPaulovi vytýkáno, že se nemohou účastnit trans-osoby, se v show objevili i trans-muži, trans-ženy, nebinární soutěžící a cisgender ženy. Ale nyní se bude úplně poprvé účastnit cisgender heterosexuální muž – Maddy Morphosis. Ohledně této skutečnosti samozřejmě vznikla debata a fanoušci se rozdělili na dva tábory.

Tento rok budou v show soutěžit: Alyssa Hunter (Puerto Rico), Angeria Paris Van Michaels (Atlanta), Bosco (Seattle), Daya Bette (Missouri), Deja Skye (Fresno), Jasmine Kennedie (New York), Jorgeous (Nashville), June Jambalaya (LA), Lady Camden (San Francisco), Orion Story (Michigan) a Willow Pill (Denver).

Aktuální dění (včetně oblíbeného RuPaul’s Drag Race: Untucked) bude pravděpodobně možné kromě Netflixu sledovat i na mezinárodní platformě WOW Presents Plus či VH+. Na Netflixu je ovšem možné zhlédnout všech třináct sezón RuPaul’s Drag Race i All Stars.

Kdo tedy vystřídá krásnou Symone na trůnu, získá korunu, titul americké drag superstar a více než dva miliony korun? Další sezóna RuPaul’s Drag Race se začne vysílat 7. ledna 2022!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.