Domov snů na počkání: Nechte si zrekonstruovat a kompletně proměnit dům za pouhých 12 hodin

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Pořadů typu Jak se staví sen známe spousty. Domov snů na počkání (Instant Dream Home) však vyčnívá z davu tím, že slibuje neuvěřitelné změny za půl dne. Přeměna celého domu probíhá sice jen v řádu několika hodin, ale i přesto je výsledek vždy krásný, a hlavně radikální!

Domov snů na počkání představuje starý známý koncept rekonstrukce rodinných domovů. Tentokrát to má ale jeden háček. Celá proměna musí být hotová v rozsahu pouhých dvanácti hodin. Tým tedy musí pracovat opravdu velmi rychle.

Spousty rodin si nemohou dovolit život v žádném luxusu, ocitají se v nejrůznějších náročných situacích či se s nimi život prostě jen nemazlí. Stavební tým několika šťastlivcům nabízí rychlou změnu v podobě opravy jejich obydlí za rekordní čas. Brzy ráno rodina odjíždí z domu a v průběhu dne přibližně stočlenný tým pracuje na celkové přestavbě. Večer se účastníci vrací, zpravidla jsou velmi dojatí z jejich nového společného prostoru, který jim pomůže s novým začátkem.

Show si však vysloužila i negativní recenze. Diváci se pozastavují nad nereálností projektů (některé nejdou realisticky zhotovit za půl dne – stavební povolení, plánování apod.), falešnými konflikty jako například rozbitím příslušenství, hranými reakcemi zúčastněných, nesympatickou moderátorkou či nedomyšlenými detaily proměny. 

Seriál moderuje Danielle Brooks (znát můžeme z Orange Is The New Black), dále Adair Curtis, Paige Mobley, Nick Cutumpas and Erik Curtis. I přes zmíněné prvky filmového umění jde o příjemný pořad, který se skvěle hodí jako jednoduchá oddechovka o osmi epizodách, která možná každého nenadchne, ale ani neurazí. 

ZDROJ: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.