Od nanášení rtěnky po tvorbu filmových monster. Soutěž o nejlepšího make-up artistu začíná

Eva Pospíchalová
foto: BBC Three

Deset kouzelníků s líčidly se opět utká o titul Britain’s Next Make-Up Star. Show Glow Up se vrací s další sezónou a náročnými úkoly pro mladé kreativní odvážlivce.

Show o opravdovém umění není nikdy dost. Netflix nás naštěstí zásobuje dostatečným množstvím pořadů, v nichž talentovaní umělci mohou celému světu předvést, co dovedou. Když se ještě k tomu přidá soutěžní adrenalin, bude na co se těšit!

Inspirativní show Glow Up, původní seriál Netflixu, produkovaný ve spolupráci s BBC, má za sebou již tři úspěšné série, takže se není čemu divit, že jeho popularita neustále stoupá. Opět se přihlásily tisíce MUAs (make-up artist) a redakce vybrala deset nejlepších, aby se utkali o titul hvězdného vizážisty a hlavně o smlouvu, která jim otevře dveře ke kariéře mezi špičkami v oboru.

Rozmanitou, talentovanou skupinu čeká osm výzev, tedy každý týden jedna. Bohužel, každá výzva má jak své výherce, tak poražené, a to nejhůře umístěnou dvojici. Tito dva soutěžící se následně utkají v duelu. Zde je čekají identická dvojčata a zadání, které musí soutěžící splnit ve velmi krátkém čase. Úkoly jsou například dokonalé červené rty, symetrické výrazné oční linky či precizní obočí z diamantů.

V nejnovější sérii se skupina nejzručnějších umělců musí poprat s tématy jako filmové líčení do pro show Doctor Who, jemné líčení pro modelky sportovního oblečení, body-paint pro Cirque du Soleil nebo vytvoření speciálního filtru pro Instagram. 

Nejde ovšem pouze o přehlídku mladých tuctových influencerů, kteří za pár minut nakreslí linky a přehnanou rtěnku. Všech deset soutěžících je nejen extrémně talentovaných, ale často jde o profesionály v oboru divadelního líčení, vizáže či make-upu pro celebrity.

Čtvrtá série je již dostupná na Netflixu. Pořadem provází opět Maya Jama a hodnocení se ujmou zkušení a přísní vizážisté Val Garland (L’Oreal Paris) a Dominic Skinner (MAC Cosmetics).

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.