Nebezpeční skřítkové: Dánský vánoční horor ukáže, že mýtické tvory není radno provokovat

Foto: Netflix

Během Vánoc jsme sice zvyklí spíše na milé pohádky a fantastické tvory, kteří nás okouzlí svými magickými schopnostmi. Netflix si pro nás ale letos připravil i dánský vánoční hororový seriál.

Seriál Nebezpeční skřítkové (Elves) vypráví o čtyřčlenné rodině, která se na vydá na odlehlý ostrov v dánském souostroví, který je ovládán členy silně náboženské komunity žijící v rovnováze s divokými lesními tvory… skřítky.

Tyto bytosti, které inspirovaly folklór a mýty, byste však raději měli obcházet obloukem. Jenže co se nestane. Holčička z této rodiny, která si původně jen chtěla užít klidné Vánoce, jednoho takového skřítka najde a přinese domů. Ačkoliv měla dobré úmysly, její počínání vyprovokuje ostatní skřety k napadání obyvatel ostrova.

Dívka svým počínáním nechtěně naruší rovnováhu a všechny na ostrově uvrhne do boje na život a na smrt o víru, rodinu a čisté přežití.

Šestidílný vánočně laděný horor inspirovaný severskými mýty a pověstmi, který napsal Stefan Jaworski a režíroval ji Roni Ezra, na Netflix najdeme už 28. listopadu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.