Seriál Osudná jiskra ukazuje hrůzy skutečné katastrofy, která se stala v Paříži. Ničivý požár třem ženám od základu změnil život

Foto: TF1

Osudná jiskra (Le Bazar de la charité/The Bonfire of Destiny) je francouzská dramatická minisérie, která na Netflixu debutovala 26. prosince 2019 a popisuje příběh několika žen, které postihl nelehký osud.

Seriál začíná zobrazením skutečné události, požáru v Paříži na Bazar de la Charité, který vypukl 4. května 1897 a zahynulo při něm 126 lidí.

Foto: TF1

V plánu navštívit bazar má i Adrienne de Lenverpré, žena z vyšší třídy, která se snaží vymanit ze spárů svého manžela tyrana Marca-Antoine de Lenverpré. Bazar, kde vypukne požár, navštíví i její neteř, Alice de Jeansin, spolu se svou blízkou důvěrnicí a služebnou Rose Rivière.

Adrienne z budovy naštěstí odešla včas, aby se setkala se svým milencem. To ale nikdo neví, a tak vymyslí plán, aby si její krutý muž myslel, že je mrtvá. Z jeho spárů se pak snaží tajně dostat svou dceru.

Nejhorší osud bohužel postihne Rose Rivière. Znetvořena ohněm a bezmocná se dostává do domu šlechtičny madam Huchon, kde má předstírat, že je její dcerou a matkou jejího vnuka. Ta totiž při požáru bohužel zahynula.

Celý děj seriálu se točí kolem následků požáru a tří žen, kterým se po této tragické události změní životy od základů.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.