Ikonický animovaný thriller Zápisník smrti: Když mladý student koná Boží soud

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Zápisník smrti (Death Note) zná snad každý fanoušek anime, mangy a japonské kultury. Tento legendární počin a jedno z nejpopulárnějších anime vůbec je možné sledovat i na Netflixu.

Light Yagami je nenápadný inteligentní středoškolák, který náhodou objeví černou knihu. Brzy zjistí, že se nejedná jen o obyčejný zápisník, ale že má nadpřirozené schopnosti – ten, jehož jméno je v něm vepsáno, zemře.

Sedmnáctiletý Light pochopí, jakou možnost dostal, a začne používat Zápisník smrti k trestání zločinců a prakticky převezme roli Boha. Objeví se u něj takzvaný „šinigami” – smrtnoš Rjúk, který deník na planetu Zemi upustil, a se zájmem sleduje Lightovo počínání.

Kirovo (Light dostal přezdívku Kira od jeho podporovatelů) napravování světa pomocí infarktů však zaujme policii a hlavně mysteriózního detektiva, který si říká „L”. Ten pomocí logických úsudků postupně odhaluje pachatelovu identitu a v Japonsku začíná pátrací akce, kterou shodou náhod vede Lightův otec, policista.

Jak se Light vypořádá s velkou mocí? Jak dopadne souboj dvou géniů? Kultovní seriál a podle fanoušků nejpovedenější adaptaci mangy si můžete pustit na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.