Naučte se lépe soustředit a zjistěte víc o fungování mozku. Přichází druhá řada dokumentárního seriálu Lidská mysl – máme jasno

Eva Lenská
Foto: Netflix

Zajímalo by vás, co se děje ve vaší hlavě a jak funguje nejdůležitější orgán v těle? V tom případě si pusťte druhou řadu dokumentárního seriálu Lidská mysl – máme jasno.

Přemýšleli jste někdy o tom, proč mají psychedelické drogy tak velký vliv na naši mysl? Někdy během 12 hodin prožijete znovu celý svůj život a máte halucinace s vymyšleným scénářem. Jindy se dostaví úzkost a noční můry.

Proč se tyto účinky u různých lidí liší? Co se skrývá v nejhlubších částech našeho mozku, které se projevují halucinacemi? Tohoto tématu a několika dalších podivných jevů, které se odehrávají v naší šedé kůře mozkové, se dotýká dokumentární seriál Lidská mysl – máme jasno (The Mind, Explained), jehož první řada měla na Netflixu premiéru v roce 2019.

Druhá řada se také zaměří na samá zajímavá témata, která souvisí s naším mozkem a myslí. Dozvíme se, jak z vědeckého hlediska funguje kreativita nebo brainwashing. Naučíme se lépe soustředit a zjistíme, jak moc naše osobnost ovlivňuje náš život

Vypravěčkami tentokrát budou herečky Emma Stone a Julianne Moore. O produkci se postarali Marie Cascione a Adam Cole. Druhá série bude mít 5 epizod a na Netflixu bude dostupná od 19. listopadu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.