Kdo je Wi Ha Joon neboli detektiv Jun Ho ze Squid Game? Kvůli roli se musel naučit kouřit a zhubnout 13 kilo

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jihokorejský herec Wi Ha Joon se věnuje herectví už nějaký čas. Přesto se proslavil až díky hitu Hra na Oliheň. Jeho detektiv Jun Ho si získal diváky natolik, že se teď o něm mluví všude. Pojďme se s ním tedy blíže seznámit.

Wi Ha Joon se narodil 5. srpna 1991 jako Wi Hyun Yi. Začínal jako model a k herectví se dostal až v roce 2012. Na Netflixu ho můžete vidět nejen ve Hře na oliheň, ale také v romantickém seriálu Příští kapitola: láska.

Kvůli první roli se naučil řídit a kouřit

Když šel na konkurz svého prvního filmu Coin Locker Girl musel lhát. Ucházel se totiž o roli muže, který řídil a kouřil, ačkoli ani jedno z toho neuměl. Osud tomu chtěl, že v konkurzu uspěl. V důsledku toho si musel během pouhých tří týdnů před natáčením filmu udělat řidičský průkaz a naučit se kouřit.

Byl členem tanečního klubu

Na střední a vysoké škole byl členem tanečního klubu. Tanec ho natolik bavil, že když se přestěhoval do Soulu, snil o tom, že nebude herec, ale tanečník. Dokonce se chtěl stát k-popovým idolem. Zašel až tak daleko, že se zúčastnil konkurzů v jihokorejských zábavních agenturách včetně SM a JYP.

Foto: Noh Juhan/Netflix

Kvůli roli vraha zhubl 13 kilo

Před natáčením filmu Midnight vážil asi 76 kg. Aby však mohl ve filmu ztvárnit šlachovitého vraha, musel rychle zhubnout celkem 13 kg. Kromě hubnutí také studoval profily různých sériových vrahů a snažil se mezi nimi najít společné rysy, aby podal co nejlepší výkon.

Miluje instantní nudle

Jeho oblíbeným jídlem jsou instantní nudle, ale ne jen tak ledajaké. Během jednoho rozhovoru řekl, že nejlepší způsob jak správně jíst instantní nudle je smíchat je s ušněmi. Klíčem k úspěchu je blanšírovat ušně v horké polévce ramen, podobně, jako když si dáte japonský pokrm zvaný šabu-šabu.

Foto: Netflix

Je fanouškem MMA

Wi Ha Joon rád sportuje a je fanouškem MMA neboli smíšených bojových umění. Díky tomu si zahrál ve filmu Shark: The Beginning, kde ztvárnil roli šampiona MMA. Po nocích sledoval videa zápasů a tvrdě trénoval, aby splnil požadavky režiséra. Je také fanouškem Valentiny Shevchenko, kyrgyzsko-peruánské profesionální zápasnice smíšených bojových umění.

Alkohol nebo káva?

Jihokorejci zkonzumují měsíčně více lahví alkoholu než kterákoli jiná země na světě. Wi Ha Joon však alkoholu neholduje. Má raději kvalitní kávu. Například arabskou. Pije ji z džezvy.

Zdroj: thesmartlocal, hashtaglegend

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.