Školy varují rodiče. Malé děti kopírují krvavou Hru na oliheň

Foto: Netflix/Youngkyu Park

Školy v Anglii varovaly rodiče, že by měli zkontrolovat své nastavení na Netflixu. Děti od šesti let totiž napodobovaly drastický jihokorejský thriller Hra na oliheň (Squid Game), ve kterém lidé, kteří prohrají, umírají.

Učitelé varovali, že žáci od šesti let hráli hry z násilného thriller, který se stal nejsledovanějším seriálem Netflixu v 90 zemích. Jihokorejský počin ukazuje lidi, kteří soutěží v dětských hrách. Ti, kteří prohrají, umírají.

Gareth Nichols ze školy sira Francise Hilla v Lincolnu dle BBC řekl, že „malá skupina žáků ve věku kolem šesti let diskutovala o seriálu a opakovala některé scény“. Třídní učitel prý okamžitě kontaktoval jejich rodiče, aby je o tomto jednání informoval.

„Učitel také doporučil rodičům, aby zkontrolovali nastavení na svých zařízeních. Protože žáci mohou mít k seriálu přístup a mohou ho sledovat bez jejich vědomí,“ říká Gareth Nichols.

Základní škola Welton v Brough ve Východním Yorskhiru zase uvedla, že učitelé zjistili, že pořad sledují žáci ve 3. až 6. ročníku. Seriál byl přitom vyhodnocen jako vhodný pro diváky ve věku 15 let a starší. Obsahuje přece jen scény týkající se sexu, násilí a sebevražd.

Zdroj: BBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.