Trpí několika fobiemi, ukradl auto a vyhodili ho ze školy. Co dalšího jste o Ryanu Reynoldsovi nevěděli?

Foto: Courtesy of Netflix

Dnes, tedy 23. října, slaví 45. narozeniny oblíbený herec Ryan Reynolds. Ve filmovém průmyslu působí už desítky let a přes to, že je už nějakou dobu na očích veřejnosti, možná toho o něm moc nevíte. Připravili jsme si proto pro vás o tomto fešákovi pár zajímavostí.

Aviofobie

Ryanův strach z létání (aviofobii) zapříčinil nepovedený seskok padákem, když byl ještě teenager. Později pak v The Today Show řekl, že svůj strach překonal díky filmu Green Lantern z roku 2011. „Během natáčení tohoto filmu jsme byli pořád někde ve vzduchu. Bylo to zajímavé a zpočátku opravdu děsivé,“ vypráví a pokračuje: „Nechci, aby to vyznělo příliš altruisticky, ale moje neteře a synovci byli z filmu velice nadšení a já jsem stále přemýšlel o tom, že se na něj přijdou podívat. Nějak se z toho svinstva dostaneš, říkal jsem si. Když už to pak děláš po 17. nebo 18., řekneš si, že je to docela zábava.“

Klaustrofobie

Další fobií, která trápí Ryana Reynoldse, je klaustrofobie neboli strach z uzavřených nebo omezených prostorů. Zajímavé je, že si tuto skutečnost uvědomil během natáčení filmu Pohřben zaživa z roku 2010.

Osudové setkání

Díky filmu Green Lantern potkal Ryan Reynolds svou manželku Blake Lively. Podle herečky spolu začali chodit rok poté, co spolu pracovali a přátelili se. V roce 2012 se vzali a mají spolu tři děti – Jamese, Inez a Betty.

Foto: Courtesy of Netflix

Propadl z dramatu

Reynolds jednou na střední škole propadl z dramatu. Jeho kamarád Hugh Jackman si z něj pak v roce 2016 dělal legraci, když Reynolds získal hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Sexy muž

Časopis People ho v roce 2010 označil za nejvíc sexy žijícího muže. V roce 2016 ho pak ještě magazín zvolil nejvíc sexy žijícím otcem.

Vyhozen ze školy

V roce 2012 řekl Reynolds v Top Gearu Jeremy Clarksonovi, že byl ve škole od začátku za vyvrhele. „Mám tři starší bratry, z nichž všichni byli vyhozeni z té samé školy. Takže od chvíle, kdy jsem se tam dostal, jsem tam byl velice výrazný,“ prozradil tehdy herec. „Vyhodili mě za něco, co si myslím, že bys ocenil. Vykopli mě za krádež auta.“

Ukradl auto

Když byl mladší, údajně ukradl auto svému středoškolskému učiteli v rámci aprílového žertíku. Nakonec se ale ukázalo, že nešlo o tak těžký zločin, jak se může na první pohled zdát. V pořadu Top Gear totiž Reynolds vysvětlil: „Jestliže vy a vašich osm přátel zvednete Volkswagen Beatle a přesunete ho více jak deset stop bez povolení, znamená to, že jste auto ukradli.“ Dovysvětlil také, že netušil, že se to v Kanadě považuje za zločin.

Foto: Christian Black/Netflix

Jezdil špatným autobusem

Co jste dělali z lásky vy, když jste byli mladší? Ryan Reynolds naschvál jezdil špatným školním autobusem, aby si mohl sedat vedle dívky, kterou tajně miloval. Zní to docela romanticky. Na druhou stranu možná i trochu děsivě, když si představíme, že by to dělal třeba Joe Goldberg ze seriálu You.

Chtěl být stand-up komikem

Když se Reynolds poprvé rozhodl, že se přestěhuje do Los Angeles, jeho kariérním cílem nebylo stát se hercem, ale stand-up komikem. Nevadí, že to nakonec nevyšlo. Své fanoušky dokáže skvěle pobavit i ve filmech a nemusí stát zrovna na prknech komediálního klubu.

Konec s kaskadérskými kousky

Lékař Ryanovi „předepsal“ kaskadéra poté, co si herec nešťastně zlomil krční obratle při natáčení filmu Nepřítel pod ochranou z roku 2013. Přiznal, že po několika zraněních už raději sám kaskadérské kousky nedělá a lékaře poslechl.

Foto: Universal Pictures / Určitě, možná

Filmy, v kterých můžete Ryana Reynoldse vidět na Netflixu:

  • 6 underground: Tajné operace
  • V cizí kůži
  • Nesmrtelný
  • R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
  • Zabiják & bodyguard
  • Určitě, možná
  • Nepřítel pod ochranou
  • Miluji tě k sežrání
  • Green Lantern
  • Criminal: V hlavě zločince
  • Hele kámo, kdo tu vaří?
  • Blade: Trinity
  • Světlušky v zahradě

Brzy se také dočkáme novinky Red Notice, která má premiéru 12. listopadu.

Zdroje: The Things, Insider, Zee News India, CBR, RTE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.