Mexický Pán prstenů: Princezna bojovnice se utká se lstivými bohy a zavede nás do fantastického světa opředeného mýty

Petr Stoško
Foto: Netflix

Už se vám také zajídají všechny ty drsné survivor seriály (seriály o přežití; pozn. redakce) a máte chuť na něco jiného? Tak co to třeba otočit a zaměřit se na nový dobrodružný mexicko-americký seriál z dílny Netflixu? Příběh o Maye a třech bojovnících nás zavede do fantastického světa plného mýtů a legend.

Populární mexický režisér a scénárista, Jorge R. Gutiérrez, vytvořil pro Netflix epický dobrodružný příběh, který zdánlivě připomíná některé slavné seriály. Pokud jste měli rádi akční seriálovou Xenu, holdujete humoru ve stylu filmové trilogie Kung-fu panda nebo vás fascinuje Mezoamerika a její kultura, tak je tenhle počin přímo pro vás.

Příběh nás zavede do oblasti Mezoameriky, kde Maya, místní princezna bojovnice, oslavuje patnácté narozeniny. Maya si ale neužívá klidu moc dlouho, jelikož jí bohové z podsvětí oznámí, že musí platit za všechny hříchy své rodiny. Pokud odmítne, tak svět pomstychtiví bohové zničí. Maya se proto vydává naplnit proroctví o dalších třech bojovnících, kteří jí pomůžou bohy porazit.

Tvůrce celého seriálu, Jorge R. Gutiérrez, směle označil svůj projekt jako mexickou verzi Pána prstenů. Hlavní hrdinkou příběhu je bojovnice Maya, která byla inspirována ženami v režisérově životě – jeho matkou, manželkou a sestrou. Hlavním postavám propůjčily své hlasy velké hollywoodské hvězdy, jakými jsou Zoe Saldana, Diego Luna, Alfred Molina, Stephanie Beatriz, Danny Trejo nebo Queen Latifah.

První série se na Netflixu objeví už v pátek 22. října. Pokud neholdujete originálnímu znění, tak si seriál jistě vychutnáte s českým dabingem, který bude k dispozici také. Proroctví, mýty a legendy v kombinaci s odvážnou Mayou slibují zábavnou podívanou a určitě stojí za vaši pozornost.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.