Netflix opět pořádně naštval diváky. Zrušil další oblíbený seriál

Foto: Patrick Wymore/Netflix © 2024

Když se Netflix rozhodně zrušit pokračování seriálů, které a nic nestály, většinou to nikomu nevadí. Ale čas od času zruší i nějaký dobrý kousek, který si našel hromadu fanoušků. Jen zkrátka nedosáhl takového úspěchu, jaký si Netflix představoval. Přesně to se nyní stalo se seriálem Zlatá devadesátá (That ’90s Show).

Seriál Zlatá devadesátá je spin-offem seriálu Zlatá sedmdesátá (That ’70s Show) od Foxu, který se vysílal v letech 1998 až 2006 a měl celkem 8 poměrně dost úspěšných sérií. Bohužel novější nástupce od Netflixu takový úspěch nezaznamenal. Přes to si však našel u diváků poměrně dost stoupenců, kteří se těšili na další řady. Poté, co Netflix v letech 2023 až 2024 vydal celkem tři série, se rozhodl krátce po vydání té poslední v srpnu, seriál zaříznout a více s jeho natáčením nepokračovat.

Kurtwood Smith, který v seriálu Zlatá devadesátá (hodnocení na Kinoboxu: 63 % ) hraje Reda Formana, oznámil jeho konec na Instagramu a poděkoval všem fanouškům, kteří seriál podporovali a sledovali. „Řekl jsem to už dříve, ale stojí za to to znovu zmínit… Tento seriál za sebou měl tolik srdcí a nejúžasnější herecké obsazení, scénáristy, režiséry, producenty a štáb, se kterým každý herec jen může doufat, že bude spolupracovat,“ dodal.

Seriál Zlatá devadesátá sleduje Leiu a její přátele v roce 1996 a je rozdělen do tří částí. Synopse ke třetí řadě pak zněla: „Parta z městečka Point Place zas jednou prožívá léto, jak má být, a řeší rozchody, nové lásky i všechny trable, co patří k dospívání.“

Fanoušci seriálu byli pochopitelně zklamáni, když se dozvěděli o konci seriálu a na sociálních sítích se spousta z nich rozčilovala. „Jsem zdrcen, že byla Zlatá devadesátá zrušena. Opravdu jsem se těšil na další řadu,“ napsal jeden z nich na X. Další se rozohnil, že by měly streamovací služby přestat vyrábět seriály, které nehodlají dotáhnout do konce.

„O co vám na Netflixu pořád jde? Proč pořád rušíte skvělé pořady? Představte si, že by byl každý pořad po dvou řadách zrušen jen proto, že nedosahuje očekávaných čísel. Dejte seriálům šanci, zvláště tomuhle!“ napsal další.

Nedávno se diváci rozčilovali také nad zrušením seriálu KAOS, který měl teprve první řadu, která navíc skončila otevřeně. Někteří dokonce Netflixu vyhrožovali zrušením předplatného. Jak ale z minulosti už víme, žádné online petice, vyhrožování a komentáře Netflix nikdy zatím nepřiměli své rozhodnutí změnit. A tak nezbývá, než se se zrušením seriálu Zlatá devadesátá smířit, jako s těmi ostatními.

Seriál Zlatá devadesátá (That '90s Show)
Foto: Netflix

Zdroje: Kinobox, Instagram/Kurtwood Smith, X/#that90sshow

Hodnocení na Kinoboxu: 63 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.