10 zajímavostí o Sexuální výchově: Herci před natáčením sexuálních scén sledovali pářící se zvířata

Foto: Sam Taylor/Netflix

O seriálu Sexuální výchova (Sex Education) už jste pravděpodobně slyšeli. Tento úspěšný počin Netflixu se zabývá dospíváním a zkoumáním sexuality. Přečtěte si zajímavá fakta, která jste o tomto seriálu možná ještě nevěděli.

1. Odvážná barevná móda, kterou můžeme v seriálu vidět, byla silně inspirována filmy Johna Hughese z 80. let. Tvůrkyně Laurie Nunn strávila své dospívání sledováním filmů jako The Breakfast Club a Sixteen Candles. Spolu s režisérem Benem Taylorem se rozhodli dát seriálu retro nádech, aby vzdali poctu klasickým filmům o dospívání.

Foto: Sam Taylor/Netflix

2. Sexuální výchova míchá britskou a americkou středoškolskou kulturu. Chce být totiž blíže mezinárodnímu publiku. Ačkoliv je tedy děj zasazen do Velké Británie, je zde mnoho odkazů na kulturu americké střední školy, včetně amerického fotbalu.

3. Herečky Emma Mackey (Maeve Wiley) a Aimee Lou Wood (Aimee Gibbs) se na obrazovce objevily poprvé až v Sexuální výchově. Předtím žádné zkušenosti s natáčením seriálu neměly.

4. Když Gillian Anderson poprvé viděla scénář pro sexuální výchovu, hodila ho do koše, než ji její přítel Peter Morgan přesvědčil, aby se na něj ještě jednou podívala. Nakonec ho znovu přečetla a přišel jí vtipný.

Foto: Sam Taylor/Netflix

5. Aby se herci připravili na sexuální scény, uspořádal se workshop s Itou O’Brienovou, režisérkou intimity, která je přiměla sledovat a poté replikovat videa různých zvířat, která se páří. Podle slov herců sledovali lvy, kočky, šimpanze, a dokonce i slimáky. „Nikdo z nás se moc neznal a tohle byl nejlepší lamač ledu všech dob,“ řekla dle Elite Daily Aimee Lou Wood (hraje Aimee Gibbs).

6. Velká část seriálu byla natočena v Anglii a Walesu. Například scény, v kterých je budova střední školy Moordale, byly natočeny na bývalé univerzitě v Newportu.

7. Když se natáčela scéna, jak Otis v druhé sérii masturbuje v autě a načape ho při tom jeho matka, byl použit kokosový šampon a protetický penis.

8. Většina scén v přírodě byla natočena v Deanském lese, který byl také klíčovým místem pro natáčení Harryho Pottera a Relikvie smrti. Objevil se ale také v Králi Artušovi nebo ve Hvězdných válkách.

Foto: Sam Taylor/Netflix

9. Na seriálu na plný úvazek pracuje sexuální pedagog, který si čte scénář a posílá na něj zpětnou vazbu, aby byla zajištěna přesnost.

10. I když herci v mnoha scénách vypadají, že jsou nazí, není tomu tak. Sex je v tomto seriálu očividně běžný jev a produkce se snaží, aby vypadal co nejrealističtěji. Herci na sobě mají drobné spodní prádlo v barvě kůže nebo bavlněné ponožky, kterými zakryjí určité části těla.

Zdroje: Elite Daily, Buzz Feed

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.