2. řada úspěšného seriálu Právo podle Lidie Poët míří na Netflix: Hrdinka inspirovaná skutečnou postavou se zaplete do politiky

Eva Lenská včera
Foto: Lilia Carlone/Netflix © 2024

Životopisný italský seriál Právo podle Lidie Poët (The Law According to Lidia Poët) si diváci velmi zamilovali, není tedy divu, že Netflix slíbil pokračování. Druhá řada bude mít premiéru už za několik týdnů. Hrdinka tentokrát zabrousí i do politiky a v její blízkosti se objeví zcela nový mladý muž. Kromě vyšetřování vražd a boje za práva žen nebude chybět ani štědrá porce romantiky.

Kdo byla skutečná Lidie Poët?

Emancipovaná italská právnička Lidie Poët opravdu existovala. Narodila se 26. srpna 1855 a 17. června roku 1881 složila zkoušky z práv na právnické fakultě Turínské univerzity a získala tak vážený titul. Jako žena to však v té době neměla jednoduché. Turínský soud ji odmítal přijmout do advokátní komory, čímž jí znemožnil vykonávat právnickou praxi, a to jen z důvodu jejího pohlaví. Ona se však nevzdala.

Co se stalo v 1. řadě Právo podle Lidie Poët?

V 1. řadě, která měla 6 epizod, si Lidie (Matilda De Angelis) zajistila práci v advokátní kanceláři svého bratra Enrica (Pier Luigi Pasino). Také poznala dva zajímavé muže: Jacopa Barberise (Eduardo Scarpetta) a Andrea Caracciola (Dario Aita). Ve 2. řadě se divákům představí nová důležitá postava, kterou ztvární Gianmarco Saurino.

ČTĚTE TAKÉ: Nejúspěšnější český film roku míří do světa, zájem mají i v USA. Vlny vysílají silné téma

Foto: Camilla Cattabriga/Netflix

O čem bude 2. řada seriálu Právo podle Lidie Poët?

Lidie nemůže být právničkou kvůli nesmyslnému zákonu, který napsali muži. Tentokrát tedy míří ještě výš, chce tento zákon změnit. Nadále řeší nové případy a bojuje za práva žen, nicméně opět spolupracuje se svým bratrem Enricem, kterého chce přesvědčit, aby kandidoval do parlamentu. Pak by totiž snáze mohla získat to, po čem touží.

S láskou a vztahy úplně skoncovala, zejména s Jacopem, který prodal rodinnou vilu, a je na kordy se všemi Poëtovými. Jenže právě s tímto mužem ji toho tolik spojuje. Možná i proto se s ním nakonec pustí do tajného vyšetřování, které se obou úzce týká.

Hlavním hrdinům dává také zabrat nový královský prokurátor Fourneau (Gianmarco Saurino), jenž s Lidií nečekaně jedná jako se sobě rovnou. Právě to hrdinku přiměje, aby přehodnotila svůj postoj k citům a zamyslela se nad cenou osobního odříkání, které podstupuje ve jménu svých ideálů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Apokalyptické sci-fi o smrtícím sněhu dorazí na Netflix. Trailer k Eternautovi vypadá naprosto epicky

Kdy vyjde 2. řada seriálu Právo podle Lidie Poët?

Druhou řadu, která bude mít stejně jako první 6. epizod, mají opět na svědomí tvůrci Guido Iuculano a Davide Orsini. Režie se chopili Matteo Rovere, Letizia Lamartire a Pippo Mezzapesa.

Jak už bylo naznačeno, u nás měl seriál velký úspěch. První řada se na ČSFD dočkala skvělého hodnocení 71 %. Ženám se zamlouvalo feministické téma i romantika, muži zase pěli chválu na půvaby Matildy De Angelis, která se v erotických scénách neváhala ukázat nahá.

Druhá řada italského seriálu Právo podle Lidie Poët bude mít na Netflixu premiéru 30. října. I s českým dabingem.

Zdroj: Netflix, What’s on Netflix, ČSFD, Telly Visions

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.