Skutečný případ připomínající Kauzu Kramný, starší akčňák se Scarlett Johansson a další filmy či seriály, které redakci bavily v srpnu

Michaela Pašková
Foto: Universal Pictures

Tipy na filmy a seriály se vždycky hodí, že? Pokud nevíte, na co se zrovna podívat a nechce se vám hodiny trávit výběrem, můžete se inspirovat našimi tipy. Stejně jako ostatní milovníci filmů a seriálů i naši redaktoři tráví volné chvíle sledováním novinek i starších kousků, a proto pro vás vytvořili přehled toho, co je v srpnu zaujalo.

Na naše předchozí přehledy tipů se můžete podívat zde.

Ocelová pěst

Tip od Marty

Hugh Jackman je díky trháku Deadpool & Wolverine opět v centru dění, takže se nemůžete divit , že jsme si na Netflixu všimli i jednoho jeho staršího kousku. Ten neušlo naší šéfredaktorce Martě, které se film líbil a vybrala ho jako svůj tip. Jde o film Ocelová pěst.

„Je to moc fajn pohodový film. Ocelová pěst je akční drama z roku 2011 od režiséra Shawna Levyho, který režíroval film Deadpool & Wolverine a mimochodem, ano, hlavní roli tu hraje Hugh Jackman. V tomhle snímku říznutém sci-fi už nikoho nezajímají zápasy lidí, a tak si vysloužilý boxer Charlie, kterého hraje právě Jackman, sem tam zprovozní nějakého robota a obráží s nimi zápasy, aby vydělal peníze. Všechno se ale zvrtne, když se mu v cestě objeví synek, o kterého nikdy předtím nejevil zájem. Nakonec je ale sblíží vzájemná vášeň pro robotí zápasy. A když najdou jednoho odepsaného na smetišti a dokáží z něj společnými silami udělat prince ringu, budou mít možnost porazit i toho největšího soupeře, samotného krále. Není to náročná podívaná, ale rozhodně fajn kousek, který stojí za pozornost,” říká o svém výběru Marta.

Americká vražda: Laci Petersonová

Tip od Marty

Netflix se v srpnu podíval na zoubek jednomu z nejznámějších případů vražd. Na Štědrý den roku 2002 zmizela v kalifornském Modestu těhotná žena, její manžel z toho ale nebyl zrovna vyděšený. Své milence tvrdil, že je vdovcem a čekají ho první vánoční svátky bez ženy, což se mu stalo osudným. „Mám ráda true crime dokumenty, takže jsem se tento měsíc těšila na Nejhorší Ex a příběh Laci Petersonové, kterou těhotnou zabil její manžel. Alespoň tomu vše nasvědčuje. Popravdě mi to dost připomíná v některých ohledech případ Petra Kramného. Opravdu zajímavý a moc smutný případ, který vás dokáže zároveň pořádně naštvat,” říká Marta s tím, že ji zaujala i Kauza Kramný na Voyo, kterou také nedávno dokoukala.

Nejhorší ex

Tip od Marty a Michaely

Nejhorší ex je pokračováním série Nejhorší spolubydlící, která ukazuje opravdu šílené případy spolubydlících, jež skončily často i vraždou. Tentokrát si tvůrci série posvítili na expartnery, a některé případy jsou vážně nechutné. Člověk jen žasne, čeho jsou někteří jedinci schopni,” zmiňuje ke svému výběru Marta.

A já s ní musím souhlasit. Je nad slunce jasné, že ve čtyřech mrazivých příbězích mnozí diváci uvidí něco, co možná sami zažili. Toxické vztahy nejsou něčím, z čeho se dá lehce vycouvat. Maniaci si své oběti naprosto podmaní, což je v tomto spin-offu skvěle vylíčeno. Arogance, pocit nadřazenosti, názor, že když tě nebudu mít já, nebude tě mít nikdo. To a mnoho dalšího vás čeká v Nejhorším ex.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZÁŘÍ NA NETFLIXU: NAPÍNAVÉ KRIMI S NICOLE KIDMAN, OD KTERÉHO SE NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT, NEBO NÁSTUPCI DAHMERA 

Co se psovi honí hlavou

Tip od Evy L.

Vzhledem k tomu, že jsme národem pejskářů, nikoho zřejmě nepřekvapí tip naší redaktorky Evy. „Mám ráda zvířata a když po kočkách přišli na řadu psi, nemohla jsem si to nechat ujít. Moc pěkně udělaný dokument. Hodně věcí jsem sice věděla, ale to mi vůbec nevadilo. I tak jsem se dozvěděla mnoho nového. Třeba co psům pomáhá při stresu. Plusem bylo i zařazení asistenčních psů a jejich výcvik,” vysvětluje svůj výběr.

Láska je slepá

Tip od Evy P.

Sociální experiment, v němž se muži a ženy scházejí na netradiční seznamce, se proměnil v docela dost úspěšnou reality show. Své o tom ví i naše redaktorka Eva P., která ráda odpočívá u podobných typů pořadu. „Po uvedení Love is Blind UK jsem oprášila jednu z nejprofláklejších reality show Netflixu od začátku. Je to super oddechovka na letní dny, kdy se vám nechce do třicítek nebo nemáte náladu na akční či dramatické seriály/filmy. Seznamování nejen Američanů, ale i třeba Japonců, Švédů a nově Britů, je vtipné, místy bizarní (stejně jako celý koncept seznamování úplně poslepu s vidinou svatby po měsíci) a neomrzí ani po několika sériích,” zmiňuje.

Velký finále PSO

Tip od Terezy

Vedle velkofilmů v kinech můžete zhlédnout i filmy, které vás na první pohled nemusí zaujmout. Přesto byste jim měli dát šanci. Příkladem je i novinka, kterou pro vás zvolila naše redaktorka. „Všem doporučuju zajít do kina na Velky finále PSO. Nový dokumentární snímek je od talentovaného režiséra Dominika Kalivody a ukazuje strasti i radosti, které v tuzemsku prožívají mladí umělci. Divákovi odhalí zákulisí kulturního průmyslu, dojme, ale i pobaví svým specifickým humorem. Pro každého milovníka různorodých žánrů je to příjemná změna od akčňáků, marvelovek a historických velkofilmů, kterých jsou momentálně plná kina. Navíc člověk může mít dobrý pocit, že podpořil nezávislé začínající tvůrce,” uvádí ke svému tipu.

Kompletní recenzi na tento snímek si můžete přečíst zde.

Lucy

Tip od Michaely

Tím, že jsem milovnicí akčních snímků, se netajím. Minule jsem doporučovala čtyřku Johna Wicka a nyní jsem si pro vás vybrala Lucy. Ano, deset let starý snímek, jehož přítomnosti na Netflixu jsem si všimla až nyní. Příběh pojednává o „tupé” blondýně, která vzhledem na první dobrou připomíná nejslavnější „bloncku“ Marilyn Monroe.

V tomto starším kousku dostane postavu herečky Scarlett Johansson do pořádného průšvihu nejnovější objev, který vede k tomu, že ji jihokorejský drogový gang voperuje do břicha nový typ drogy. Vlivem okolností ale sáček s modrou drogou praskne, což zapříčiní, že její mozek začíná čím dál více využívat svoji kapacitu.

Lucy si brzo uvědomí, že to vše povede k její smrti a právě v tento moment vstupuje na scénu Morgan Freeman. Gang po ní samozřejmě celou dobu půjde, díky čemuž si diváci můžou vychutnat několik dobrých akčních scén, místy až humorných. Lucy sice není něčím, o čem byste měli potřebu hovořit ještě měsíce, ale rozhodně patří k tomu lepšímu, co se v akčním žánru nachází.


Zdroje: Redakce Netflixeru

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.