Srpnové dno Netflixu: Akční komedie, která je spíš k pláči, hororová bída a další kousky, jimž se raději vyhněte

Michaela Pašková
Foto: Laura Radford/Netflix

V záplavě povedených kousků Netflix vydává i novinky, kterým by se diváci měli radši pořádným obloukem vyhnout. A v srpnu jich streamovací gigant vydal hned několik. Nelenili jsme a vytvořili jsme přehled toho, co za váš čas opravdu nestojí.

Než přejdeme k naprostým propadákům, začneme průměrnějším kouskem, kterému se diváci pořádně vysmáli. Řekli byste si, že jména, jako je Mark Wahlberg a Halle Berry, budou zárukou skvělé podívané. Opak je ale pravdou. U akčního snímku Jednotka všedního nasazení se diváci nebojí přiznat, že ho zvládli dokoukat jen kvůli oblíbeným hereckým hvězdám.

„Netflix sehnal netalentovaného režiséra, vyhrabal příšerný scénář a dvě hvězdy, mezi kterými podstatně chyběla chemie. Výsledkem je slabá akční komedie bez humoru a bez jakéhokoli nápadu. Jen díky tomu, že mám jak Wahlberga tak Berry rád, dávám dvě hvězdy,” uvádí jeden z diváků ve své recenzi na ČSFD, kde film dosahuje 47 %.

„Není to úplná katastrofa, ale ruku na srdce, podíval jsem se na to jen kvůli hercům a taky tomu, že mi Netflix poslal pět mailů, jaká je to bomba. No a Halle Berry na to už bohužel nestačí, od Catwomen uběhlo už hodně let a Mark Wahlberg (jak ukázal v Nezlomných) na to sice pořád má, ale sám tento film neutáhl. No, na jedno podívání budiž, taková odpočinková špionážní kravinka. Jo a český název je samozřejmě příšerný,” píše další.

Dokumentům o skutečných zločinech se většinou daří, což se ale prvnímu letošnímu pokračování úspěšné série Neslýchané nepovedlo. Diváci označují Neslýchané: Vražda Aira McNaira označují za nudný a zároveň nejhorší dokument z produkce Netflixu. Jeho zhlédnutí jako ztrátu času považuje jeden ze sledujících na ČSFD, kde dokument dosahuje 44 %.

Ani hororové novince Spasení, která je inspirovaná skutečným příběhem, se nedařilo. I v tomto případě můžeme na ČSFD vidět něco podobného jako u dokumentárně zpracované vraždy Aira McNaira. „Jednoznačně nejhorší horor na Netflixu,” uvádí na adresu novinky jeden z diváků.

„Už z traileru bylo jasné, že to bude bída, ale Netflix mě stále nepřestává překvapovat tím, jak hluboko může klesnout,” zmiňuje další. Aktuálních 39 % na ČSFD snad přiměje i ty největší hororové nadšence, aby se tomuto kousku vyhnuli.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZÁŘÍ NA NETFLIXU: NAPÍNAVÉ KRIMI S NICOLE KIDMAN, OD KTERÉHO SE NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT, NEBO NÁSTUPCI DAHMERA

Jako promarněný potenciál hodnotí diváci indonéský thriller Mlha bez hranic. Přestože téma vyšetřování brutálních vražd zní skvěle, tvůrci při natáčení filmu zřejmě zapomněli, že je potřeba, aby se v něm také něco dělo. Ze špatného, vleklého děje a bídných hereckých výkonů se zkrátka překvapivý trhák neudělá, takže dosažených 36 % na ČSFD je zcela zasloužených.

Pomalu jsme se dostali ke třem nejhorším srpnovým počinům z produkce Netflixu. Nejlépe z nich dopadlo mexické krimi Zkažená smetánka, v němž bohatého synáčka sexuálně vzrušuje lhaní. A to až do takové míry, že zinscenuje přepadení domu. Samozřejmě toho, kde žije se svou rodinou.

Ačkoliv je to kriminální žánr, tvůrci do něj zakomponovali velké množství sexuálních scén, což ve finále působí rušivě a celek diváky nebaví. Pokud vám filmy o sexu a v podstatě bez děje nevadí, můžete se na tuto srpnovou novinku podívat, ale dosažených 33 % na ČSFD vás nejspíše přiměje nejrůznější scény přeskakovat.

Jako nenáročnou odpočinkovou pitomost diváci hodnotí francouzskou komedii Nice Girls, která se na ČSFD pyšní slabými 27 %. V tomto případě je potřeba dodat, že než ke smíchu je spíše k pláči. Dokonce si pří sledování někteří diváci mysleli, že jde o parodii.

Nejspíše si právě říkáte, co ze srpnových novinek může být ještě větší propadák, než bláznivá komedie uvedená výše. Zřejmě vás to překvapí, ale je to filmový SpongeBob. Nejenom, že animovaný snímek Záchrana Zátiší Bikin: Veverka Sandy zasahuje diváci označují za totální extrém, ale ještě ke všemu je podle nich nejhorší filmovou verzí příběhu žluté mořské houby a jedním z nejhorších animáků, jaký kdy viděli. Pokud ani tohle nezní děsivě, tak mizerných 26 % na ČSFD ano.

Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.