To nejhorší, co vyšlo v červenci na Netflixu: Černá komedie plná přiblblých postav, nesmyslné drama a další novinky, s kterými neztrácejte čas

Michaela Pašková
Foto: Giulia Parmigiani/Netflix © 2023

Červenec byl na novinky opravdu bohatý. Protože si vašeho volného času vážíme stejně jako našeho, připravili jsme pro vás přehled nových kousků, které své diváky moc neoslnily. Překvapivě se dva propadáky ve sledovanosti na českém Netflixu stále umísťují v TOP 10.

Přestože romantické komedie sleduje mnoho uživatelů Netflixu, ne vždy je jejich diváci hodnotí zrovna nejlépe. Příkladem je nový romantický film Z kopce, který pojednává o stárnoucím rockerovi. Ačkoli se v době psaní tohoto článku pohyboval na Netflixu v TOP 10, v recenzích na ČSFD, kde dosahuje 54 %, se diváci ptají, jak to streamovací gigant dělá, že v poslední době nedokáže natočit pořádný romantický film. Ve výsledku snímek označují za průměr, který neurazí, ale ani nenadchne.

Další červencovou novinkou, která se aktuálně umísťuje v TOP 10, ale ze strany diváků se setkala s rozporuplnými reakcemi, je Dekameron. Černá komedie vycházející z klasiky Giovanniho Boccaccia, jejíž trailer divákům sliboval zábavnou podívanou, jednoduše své diváky úplně neoslnila. „Chudák Boccaccio se musí v hrobě obracet,” píše jeden z diváků na ČSFD, kde seriál dosahuje průměrných 54 %. Mezi spíše posměšnými recenzemi se ovšem najdou ale i takové, ze kterých je patrné, že se jejím autorům Dekameron líbil.

Příkladem je například tato recenze: „Nevím, co se vám všem škarohlídům (ano, to je docela přesný překlad anglického hater do češtiny) furt nelíbí? Decameron 2024 je skvělá Netflixová odpočinkovka! Já se u toho skvěle bavím. A že postavy jsou nesympatické? A jaké by asi tak měly být, proboha, vždyť je to snůška přiblblých, narcisistických a tupých středověkých klaunů.”

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJLEPŠÍ AKČNÍ FILM VŠECH DOB, JEHOŽ SCÉNY BUDOU JEDNOU V UČEBNICÍCH, ZAZNÍVÁ V RECENZÍCH. KEANU REEVES ZASE DOBÝVÁ NETFLIX

Pouhých 10 minut několik diváků dokázalo vydržet u romantické komedie Hra na city, ve které mladá žena přivede svého přítele na pravidelné hraní her s přáteli. Netuší ovšem, že se jich bude účastnit i její ex. „Německá komedie, která vychází z Naprostých cizinců, to nemůže být úplně špatné, říkáte si. No… může. Znovu jsem si uvědomil, jak mi německý prvoplánový humor vůbec nesedne. Zasmál jsem víceméně výjimečně,” uvádí jeden z diváků ve své recenzi na ČSFD, kde film dosahuje 50 %. Závěrem své recenze tento divák píše, že mu sledování tohoto filmu přišlo jako naprostá ztráta času.

Námět mysteriózního thrilleru Zmizely v noci, v němž otec udělá vše, aby zachránil své děti, zněl opravdu zajímavě. Někteří diváci na ČSFD uznávají, že se ve vleklém příběhu občas nacházela špetka originality, samotná zápletka nebyla ani moc špatná, ale ve větší míře se shodli na tom, že celkově film nefunguje. Z lehce předvídatelného děje a mizerných hereckých výkonů strhující thriller tvůrci prostě neudělají. Aktuálních 50 % je tak zcela zasloužených.

Kombinaci thrilleru s komedií diváci vyčítající tvůrcům mexického thrilleru Ano, lásko (aneb o čem se nevyjednává). Celý film podle nich trpí tím, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, jakému žánru ve svém filmu dají přednost. „Mohla to být slušná komedie anebo slušné drama. Ve finále to není ani jedno. Jako jednohubka to na tu necelou hodinku celkem zabaví a rvát si u toho vlasy nebudete. Ten, kdo to mine, úplně o nic nepřijde,” uvádí jeden z diváků ve své recenzi na ČSFD, kde film dosahuje 47 %.

PSALI JSME TAKÉ: DRUHÁ ŘADA SERIÁLU HRA NA OLIHEŇ UŽ MÁ DATUM PREMIÉRY I ZAJÍMAVOU PRVNÍ UPOUTÁVKU. TŘETÍ PŘIJDE VZÁPĚTÍ

Z červencových novinek je podle diváků nejhorším kouskem španělské sportovní drama Šampion, které se točí okolo problémového fotbalisty. S pozitivními reakcemi by se měli tvůrci spíše rozloučit, protože natočili příběh o fotbalistovi, kterého diváci ve svých recenzích označují za reklamu na šampon. „Docela mizérie. Konec je ze strany diváka na facku autorskému týmu přímo do ksichtu. Navíc je film prošpikovaný několika nesmyslama, který se nedějou, nebo se stát nemůžou. A těch pár fotbalovejch scének je natočeno dost amatérsky,” píše jeden z diváků na ČSFD, kde si drama vysloužilo pouhých 46 %.


Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.