Novinky týdne na Netflixu: Naprosto luxusní Terminator, minuty hrůzy podle skutečné události nebo mytologická série Kaos

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Závěrem letních prázdnin si pro nás Netflix připravil novinky spíše drsnějšího rázu. Vychutnat si můžeme třeba sledování kriminálního snímku o zhýčkaném lháři, únos letadla ozbrojenými muži, kteří požadují propuštění islámských teroristů nebo hororovou novinku o démonech. Nesmíme zapomínat ani na očekávanou mytologickou sérii Kaos.

Zkažená smetánka (Untamed Royals)

Mexický kriminální snímek pojednává o lehkosti, s jakou může privilegovaná třída uniknout zločinu. Xavier si jako potomek bohatého otce libuje ve lhaní. Svému terapeutovi přiznal, že ho sebemenší lež sexuálně vzrušuje. Jeho parťákem ve zločinu je Gerardo, se kterým dává do pohybu ty nejabsurdnější plány. Protože jsou oba závislí na pokeru, potřebují neustálý přísun peněz. Přestože by o ně mohl Xavier požádat otce, nebyl by to zábavný způsob, jak získat, co chce. A tak jednoho dne jeho dům přepadne ozbrojený lupič a jeho postřelí. Samozřejmě z domu zmizí všechny cennosti a Xavier si hraje na neviňátko.

Nejhorší ex (Worst Ex Ever)

Dokumentární série Nejhorší spolubydlící, která byla obnovena pro třetí řadu, se dočkala svého prvního spin-offu. Jak už jeho název napovídá, pojednává o nejhorších bývalých, přičemž se režisérka ve čtyřech dílech nezaměřila pouze na pány, ale i na dámy. Diváci se mohou třeba těšit na příběh muže, který se po dlouhém boji o opatrovnictví stane terčem své exmanželky, anebo ženy, jež po rozvodu plánuje zavraždit její exmanžel.

Čtěte více zde.

Kaos

Mytologická dramatická série přivádí své diváky do fascinujícího světa, v němž se vyskytují bohové, smrtelníci a vše ostatní mezi tím. Na vrcholu potravního řetězce samozřejmě stojí všemocný Zeus, který je sice krutý, ale občas umí ukázat i svou dobrotivou stránku. Jednoho rána po probuzení objeví na svém čele vrásku, díky čemuž začne být neuvěřitelně paranoidní o svém pádu na dno. Má ovšem právo se obávat, protože jeho bývalý přítel Prometheus, nynější vězeň, proti němu kuje pikle.

Čtěte více zde.

Terminator Zero

Netflix se snaží svým nejnovějším animovaným seriálem dostat zavedenou franšízu opět na výsluní. Příběh se odehrává v letech 2022 až 1997, kdy poslední z nich je rokem, v němž došlo k aktivování Skynetu, který v původní časové linii Terminátor 2: Den zúčtování následně zaútočil na lidstvo. Tvůrčí produkční studia, Skydance a japonské Production I.G, se postarala o to, aby se novinka vrátila k základům a byla tak sci-fi hororem se spoustou akce.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZÁŘÍ NA NETFLIXU: NAPÍNAVÉ KRIMI S NICOLE KIDMAN, OD KTERÉHO SE NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT, NEBO NÁSTUPCI DAHMERA

IC 814: Únos do Kandaháru (IC 814: The Kandahar Hijack)

Indická šestidílná série byla natočena podle skutečného únosu letadla, ke kterému došlo v roce 1999. Krátce poté, co airbus vstoupil do indického vzdušného prostoru, letadlo uneslo pět maskovaných mužů, kteří pilotům přikázali přistát na několika místech. Nakonec je přiměli přistát v Kandaháru v Afghánistánu, který tehdy ovládal Tálibán. Letadlo samozřejmě ihned obklíčili Talibánci, kteří se snažili zabránit indickému vojenského zásahu. Motivem únosu bylo přimět Indii propustit islámské teroristy držené ve vězení.

Čtěte více zde.

Spasení (The Deliverance)

Hororová novinka inspirovaná skutečným příběhem líčí příběh single matky, jejíž život se změní v noční můru. Se celou rodinou se vydá vstříc novým počátkům a zabydlí se v domě, kde se začnou dít prapodivné věci, často násilného rázu. Série podivných událostí vyvolá zájem sociálky, a tak je ustaraná matka nejenom vržena do boje o svůj holý život, ale i s démony, kteří se zajímají o její děti. Žena, podle které je snímek natočen, tvrdila, že například její potomci levitovali, chodili po zdech a mluvili hlubokými hlasy.

Čtěte více zde.

Dýchej zhluboka (Breathless)

Seriálů z nemocničního prostředí není nikdy dost. Tentokrát Netflix svým uživatelům nabízí španělský kousek vytvořený Carlosem Monterem, který je podepsán pod seriálem Elita. Lékaři a zdravotnický personál pracují v nemocnici ve zběsilém tempu, přičemž se jejich zaběhnutá rutina změní ve chvíli, kdy se objeví vážený pacient a začne upozorňovat na stav veřejného zdravotnictví.

Čtěte více zde.

Škola cudnosti (Chastity High)

Japonský seriál inspirovaný skutečnými událostmi se točí okolo prestižní dívčí školy, která se jednoho dne sloučí s chlapeckou. Ačkoli se žáci těší na flirtování a randění, nesmí k němu dojít. Každý, kdo je při jakémkoli pokusu o mazlení přistižen, je okamžitě vyloučen. Na tuto školu rovněž dochází odvážná Ichika, která potřebuje peníze. Aby je získala, stane se takzvanou hlídačkou lásky pomáhající spolužákům prožívat románky. Jejím protějškem bude syn guvernéra, jenž se snaží uniknout násilnickému otci. Jejich nevšední partnerství se vyvine v něco, co se velmi rychle vymyká kontrole.

Čtěte více zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, DMT

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.