Napětí, že by se dalo krájet: Nový vražedný seriál od Netflixu s Nicole Kidman slibuje, že se od něj nebudete moct odtrhnout

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Ve světě boháčů není neobvyklé, že se zákony dodržují jen na oko. Brzy se o tom přesvědčí hrdinka nové americké mysteriózní dramatické minisérie Svatba roku (The Perfect Couple). Předtím, než vůbec projde uličkou k oltáři, bude se muset vypořádat s budoucími příbuznými, kteří čelí obvinění z vraždy.

Je to už nějaký ten pátek, co Netflix oznámil hvězdné obsazení seriálové adaptace bestselleru The Perfect Couple americké spisovatelky Elin Hilderbrand, což vzbudilo pozornost médií. Přece jen Nicole Kidman, Lieva Schreibera a Dakotu Fanning jen tak ve stejném projektu neuvidíme. Když k tomu připočteme skutečnost, že se o režii postarala oscarová režisérka Susanne Bier, která pro Netflix například natočila postapokalyptický thriller V pasti se Sandrou Bullock v hlavní roli, je o úspěch minisérie Svatba roku postaráno.

Aby Bier přiměla čtenáře bestselleru pociťovat během sledování šesti dílů minisérie Svatba roku napětí, provedla ve spolupráci se showrunnerkou Jenny Lamie několik tvůrčích změn. Nejmenší změnou je například jméno nevěsty, které se z Celeste Otis změnilo na Amelia Sacks.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V ČERVNU BAVILY NAŠI REDAKCI: POVEDENÉ FINÁLE SCI-FI O HYBRIDECH, SKUTEČNÝ PŘÍBĚH ZE SLOVENSKA I OSCAROVÁ GODZILLA

Podle Netflixu mysteriózní dramatická minisérie bude sledovat Amelii (Eve Hewson), která se vdává do jedné z nejbohatších nantucketských rodin. Ženichova matka Greer Garrison Winbury (Nicole Kidman), slavná spisovatelka, na svatbě opravdu nešetří a hrdě světu ukazuje, že její rodina patří do vyšší společnosti. Když se však na pláži objeví mrtvola, šampaňské přestává téct proudem a předsvatební veselí je nahrazeno podezřeními. Jak tajemství postupně vyplouvají na povrch, rozjíždí se vyšetřování, které je jako vystřižené z jedné z knih budoucí tchyně.

Dle traileru je nad slunce jasné, že Amelie nepůsobí jako někdo, kdo by byl zvyklý na život ve vyšší společnosti. Blonďaté dámy zřejmě nejsou s jejím postavením nevěsty zrovna spokojeny. Její budoucí těhotná švagrová v podání Dakoty Fanning ji upozorňuje, že do rodiny zapadne pouze v případě, že se bude držet stranou, kde jí nic nehrozí. Mezitím na ni budoucí tchyně hází jeden povýšený pohled za druhým.

PSALI JSME TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH A NEJNECHUTNĚJŠÍCH FILMŮ NETFLIXU SE KONEČNĚ VRACÍ. DÍRA 2 MÁ PRVNÍ NERVY DRÁSAJÍCÍ UPOUTÁVKU

Ačkoli se po nalezení těla povedená rodinka všem snaží namluvit, že šlo o nešťastné utonutí, detektivové tomu nevěří a rozbíhají vyšetřování, v němž jsou všichni z nich podezřelí z vraždy. Amelie se začne mít vůči nim na pozoru. Během večera se jich například také zeptá, proč nutí lidi podepisovat mlčenlivost. „Nikdy nevíte, co se děje v něčí hlavě. Ani u těch nejbližších,” říká závěrem traileru postava Nicole Kidman.

V připravované minisérii si dále zahrají Meghan Fahy, Omar Epps, Ishaan Khattar, Jack Reynor, Sam Nivola, Mia Isac, Donna Lynne Champlin a Isabelle Adjani.

Pokud vše půjde podle plánu, mysteriózní dramatická minisérie Svatba roku by měla na Netflix vstoupit 5. září.

Zdroje: Tudum, Vulture, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.