Vysoká rychlost a velké drama: 6. řada Formule 1: Touha po vítězství je za dveřmi a první upoutávka ukazuje spory v týmech i na trati

Foto: Netflix

Fanoušci formule 1, zbystřete! Pokud jste to ještě nezaznamenali, Netflix zveřejnil první upoutávku na šestou řadu dokumentární série F1: Drive to Survive (Formule 1: Touha po vítězství). Všechny epizody vyjdou už 23. února 2024 – poslední den předsezónního testování a týden před zahájením nové sezóny v Bahrajnu.

A co nová řada přinese? V ohlédnutí za sezónou 2023 to bude také zřejmě naposledy, co uvidíme Guenthera Steinera, šéfa Haasu, který se stal hvězdou celé série Drive to Survive. Steiner však tým opouští a v paddocku ho v roce 2024 zřejmě nepotkáme vůbec.

Chybět nebudou samozřejmě ani další z nejvypjatějších situací na trati i mimo ni. V upoutávce můžeme vidět Landa Norrise, Nyckyho de Vriese, Daniela Ricciarda a Lance Strolla, což naznačuje, že se můžeme těšit na jejich příběhy.

Nejnovější řada úspěšné série, která sehrála klíčovou roli v expanzi F1 do USA, ukáže divákům ty nejlepší okamžiky sezóny 2023, kterým bude samozřejmě další drtivá dominance Maxe Verstappena a Red Bullu RB19. Ale to nebude to jediné…

Očekávat můžeme i drama na trati v Singapuru nebo chaos v Austrálii, několik umístění na stupních vítězů Fernando Alonsa, úspěchy nováčka Oscara Piastriho, katastrofální trať v Las Vegas až po spory mimo trať v Alpine. Netflix by se mohl také zaměřit na návrat Daniela Ricciarda, který nahradil nevýkonného Nycka de Vriese v AlphaTauri. Co ale nakonec všechno v dokumentu Netflixu bude, na to si musíme počkat.

Vozy formule 1 na trati
Foto: Netflix

Mimochodem, o Verstappena nebudou jeho fanoušci ochuzeni. Poté, co se rozhodl nezúčastnit čtvrté řady této série, protože se mu zdálo, že byl ve třetí „nerealisticky vyobrazen“, se nakonec dohodl s producenty a tentokrát nevynechá.

Netflix tuto sérii zvládá na jedničku a diváky baví. O tom svědčí například i její hodnocení na Kinoboxu. Tam má Formule 1: Touha po vítězství luxusních 81 %. Mnoho diváků se navíc netají tím, že díky ní začalo sledovat závody F1 nebo se k nim po letech vrátili.

Na šestou řadu a jejích 10 epizod se můžeme těšit už v pátek 23. února.

Guenther Steiner, bývalý šéf Haasu
Foto: Dan Vojtech/Netflix

Zdroje: Netflix, autorka článku, F1

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.