Nejlepší vánoční filmy podle redakce Netflixeru: Skvost české kinematografie, absolutní klasika nebo legenda, která baví už přes 30 let

Foto: Disney Plus

Vánoční období je v plném proudu a k němu neodmyslitelně patří i vánoční filmy a pohádky. Jaké vánoční filmy máte rádi vy? Tady jsou oblíbené vánoční filmy naší redakce. Třeba vás některý z našich tipů inspiruje a rozhodnete si ho pustit.

Láska nebeská

Eva L.: Absolutní vánoční klasika, kterou nikdy neopomenu zhlédnout už kvůli skvělému obsazení a romantické atmosféře. Bonusem navíc je přezpívaná verze písničky Love is All Around na Christmas is All Around, která je strašně návyková. Film je mimochodem i na Netflixu.

Láska nebeská má na Kinoboxu hodnocení 83 %.

Láska nebeská je ke zhlédnutí na Netflixu.

Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Kamila: I když jsem to viděla mockrát a znám to téměř nazpaměť, tak se u toho vždycky neskutečně nasměju. K Vánocům patří nejen pohoda, ale i hodně stresu a díky těmto dvěma filmům člověk zapomene na vše a prostě vypne. Je to taková skvělá klasika, která nikdy neomrzí.

Sám doma má na Kinoboxu hodnocení 85 % a Sám doma 2 má 78 %.

Oba díly Sám doma najdete na Disney Plus.

Veselé Vánoce, pane Beane

Tereza: Více než třicet let stará legenda, která v nejednom divákovi vyvolá neskutečnou nostalgii. Od ikonické znělky, přes dárkové nedorozumění, až ke krocanovi v troubě. Nebo spíš na hlavě? Na tenhle britský majstrštyk s Rowanem Atkinsonem si zkrátka o svátcích najde čas každý.

Mr. Bean, jeho součástí je i epizoda Veselé Vánoce, pane Beane, má na Kinoboxu hodnocení 90 %.

Veselé Vánoce, pane Beane si můžete pustit zde:

Polární expres

Bára: Vánoční období si přímo říká o posezení s pohádkou a horkou čokoládou. Každý rok si v televizním programu zaškrtnu americkou animovanou pohádku, kterou mám ráda, protože je především o přátelství a naději. Klasiku z dětství většinou sleduji v českém dabingu, ale dovolím si upozornit, že v originále se hlavní role ujal Josh Hutchlerson – Peeta z Hunger Games.

Polární expres má na Kinoboxu hodnocení 68 %.

Deník Bridget Jonesové

Eva P.: Není to na 100 % čistě vánočním filmem, ale hodí se skvěle, nejen pro kultovní scénku s odporným svetrem. Zkrátka je to pro mě jedna z nejlepších komedií. Vánoční filmy jinak moc nevyhledávám a jediné co zvládnu na svátky je Shrekoleda.

Deník Bridget Jonesové má na Kinoboxu hodnocení 75 %.

Deník Bridget Jonesové a další dva díly z této série najdete na Netflixu.

Anděl Páně a Anděl Páně 2

Marta: Tyhle filmy už jsou zkrátka taková vánoční klasika. Jedny z těch ještě dobrých českých filmů. Vlastně jsou to hotové skvosty české kinematografie plné humorných hlášek. Ráda se na ně podívám klidně každé Vánoce. Je to kvalitka a není ani divu, že mají oba díly výborné divácké hodnocení. Osobně mám trochu raději mikulášskou dvojku.

Anděl Páně má na Kinoboxu hodnocení 77 %a Anděl Páně 2 má 75 %.

Anděl Páně najdete na Netflixu. Dvojku najdete například na Prima Plus.

Vánoční kronika

Marta: Rozhodla jsem se vybrat ještě jeden zahraniční kousek. Vánoční kronika s Kurtem Russellem v hlavní roli je prostě skvělá vánoční oddechovka, kde nechybí pořádná vánoční kýčovitost, pár dobrých songů, stylový Santa a ani humor. Ani dvojka Vánoční kroniky není úplně špatná, ale na jedničku zkrátka nemá. Vyloženě nelíbit se tenhle film může snad vyloženě jen zarputilým odpůrcům Santa Clause, kteří se budou ptát, proč to není Ježíšek, když jsme v Česku. Řekněme si to ale na rovinu, na Kurta Russella jako na mimino v jesličkách byste se vážně dívat nechtěli.

Vánoční kronika má na Kinoboxu hodnocení 71 %.

Vánoční kroniku si můžete pustit na Netflixu.

Zdroje: Redakce Netflixer.cz, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.