Malý Sheldon míří na Netflix: Sitcom ukáže, jak vyrůstal génius Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku

Eva Pospíchalová
Foto: CBS

Jaký byl Sheldon Cooper, z populárního seriálu Teorie velkého třesku, jako malý chlapec? Sitcom Malý Sheldon (Young Sheldon) vám život malého génia představí a nabídne vám možnost se vrátit do prostředí sitcomu The Big Bang Theory, který minulý rok slavil patnáctileté výročí od prvního odvysílání. 

Seriál Malý Sheldon nás zavede do prostředí devadesátkového Texasu a na první pohled nenápadné rodiny Cooperových. Zde vyrůstá devítiletý Sheldon, který díky své mimořádné inteligenci již nyní přeskočil čtyři ročníky a je na střední škole. Svůj intelektuální dar však nesdílí s žádným členem rodiny – ani sourozenci, ani rodiči, a už vůbec ne kamarády či spolužáky… Moc lidí ho nechápe a chlapec i jeho nejbližší se tak musí učit, jak s okolím komunikovat a nebýt za podivína (nebo si to obhájit). Zatímco totiž jeho vrstevníci běhají venku, mladý Sheldon staví vlaky a studuje fyziku.

ČTĚTE TAKÉ: 6 skvělých retro seriálů, které si můžete pustit na Netflixu

Malého Sheldona hraje talentovaný herec Ian Armitage, kterému bylo při natáčení prvního dílu teprve devět let, tedy stejně jako malému asociálnímu fyzikovi. Jim Parsons, který ztvárňuje dospělého Sheldona Coopera v Teorii velkého třesku, seriál vypráví a také produkuje.

Seriál má od svého uvedení v roce 2017 sedm úspěšných sezón a řadí se k nejoblíbenějším seriálům mezi Čechy a Slováky. Nejen skalní fanoušky The Big Bang Theory příběh malého šprta, kterého zná celý svět, uchvátil a pobavil. Podle některých diváků dokonce předčil samotnou veleúspěšnou Teorii velkého třesku.

Jak si tedy malý a však velmi chytrý chlapec poradí s teenagery na střední škole? Dozvíme se již 1. září na Netflixu.

Zdroj: CBS Television, Netflix, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.