Dánskou zdravotní sestru s poruchou osobnosti to nebavilo v práci. Z nudy se rozhodla zabíjet pacienty

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Že noční směny někdy člověku připadají nekonečné, ví nejlépe zdravotní sestry. Co když si ale práci některá z nich rozhodne zpestřit? Tvůrci Netflixu přináší v novém seriálu Zdravotní sestra svědectví o hrůzách, které se udály v jedné z dánských nemocnic, kde zdravotnice místo zachraňování lidem životy spíš bere. 

Na Netflix brzy přistane další kousek z lékařského prostředí. Milovníky nekonečných telenovel ale zase tolik nepotěší. Seriál natočený na motivy skutečných událostí je napínavým a intimním pohledem do zákoutí nemocnice, kde znuděná zaměstnankyně touží po zabíjení.

Protože Dánové jsou pověstní svým filmařským uměním, už samotný trailer vypadá velmi slibně. Představuje hlavní postavu, mladičkou Pernille Kurzmann (Fanny Bernth), jež je v práci nová a poprvé slouží noční šichtu se svojí charismatickou a všemi obdivovanou nadřízenou Christinou Aistrup Hansen (Josephine Park). Netuší ale, co tato osudná noc odstartuje.

ČTĚTE TAKÉ: 7 nových filmů a seriálů, které jsou natočené podle skutečné události

Foto: Netflix

O několik momentů později se totiž z nudné práce stává doslova boj o život. Nováček Pernille je po zapípání pageru svou starší kolegyní popostrčena k resuscitaci pacienta se srdeční zástavou. Adrenalin, který mladá sestra při zpívání slavné písně I Will Survive od Glorie Gaynor a snaze nahodit postiženému srdce nazpátek zažívá, je neskutečný.

Po nějaké době si ale protagonistka začíná uvědomovat, že přesně po tomto hormonu kolegyně Christina ve své zvrácené hlavě touží. Rozhodne se proto, že před pravdou nezavře oči a pomalu odkrývá děsivé skutečnosti, které zdi Nykøbing Falster Hospital skrývají.

Seriál Zdravotní sestra, jenž na Netflixu přistane 27. dubna, je natočen podle knihy The Nurse: The True Story Behind One of Scandinavia’s Most Notorious Criminal Trials od spisovatelky Kristian Corfixen. Vypráví pravdivý příběh o ženě, kterou dánský soud uznal vinnou z pokusu o zabití čtyř pacientů. Na podobné téma se Netflix nedávno zaměřil v krimi dramatu Dobrá sestra s Jessicou Chastain a Eddie Redmaynem v hlavních rolích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podle skutečné události: Eddie Redmayne v novém filmu hraje vraha, který zabil 40 pacientů

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Netflixer, Collider, The Euro TV Place

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.