Netflix představil herce, který si v očekávaném seriálu zahraje legendu formule 1

Foto: Raquel Espírito Santo / Netflix

Netflix chystá mini sérii o světoznámé legendě formule 1, která tragicky zahynula ve svých 34 letech během nehody při Grand Prix San Marina roku 1994. Řeč není o nikom jiném než o trojnásobném mistru světa Ayrtonu Sennovi.

Ayrton Senna da Silva se narodil 21. března 1960 v São Paulo a stal se jedním z nejuznávanějších jezdců, kteří kdy usedli do kokpitu formule 1. Byl známý svým agresivním, ale zároveň precizním, stylem jízdy a nezlomnou touhou po úspěchu. Jeho vášeň ho však bohužel stála život. V roce 1994 během Velké ceny San Marina brazilský závodník narazil do svodidel a při tragické nehodě v pouhých 34 letech zemřel. Senna získal celkem třikrát titul mistra světa – v letech 1988, 1990 a 1991.

Nyní Netflix o této legendě motoristického sportu chystá mini sérii, která bude poprvé zobrazovat příběh dobrodružství a triumfu muže, který se stal nejen brazilským národním hrdinou a dobyl svět formule 1 i mimo ni. Na seriálu se aktivně podílí Sennova rodina s brazilským filmařem Vicentem Amorimem.

Foto: Gabriele, Nahrál FlickreviewR http://www.flickr.com/photos/gabriele/46502612/in/set-1015510/ via Wikimedia Commons

Dlouho viselo ve vzduchu, kdo si vlastně Sennu zahraje. Nyní to Netflix konečně oznámil světu. Legendárního závodníka ztvární brazilský herec Gabriel Lenone. „Je to obrovská zodpovědnost a také velká čest, že mohu reprezentovat ikonu, která během svého života inspirovala tolik lidí a ukázala světu brazilský sportovní talent. Vědomí, že tento příběh díky Netflixu ukážeme milionům lidí v tolika zemích, mě inspiruje, abych se na tuto roli díval jako na jednu z nejvýznamnějších rolí své kariéry,“ říká.

„Gabriel Leone má Sennovo charisma, intenzitu a jemnost,” říká Amorim. „Byli jsme nadšeni, jak při kamerových zkouškách přivedl Ayrtona k životu. Je to brazilský herec, který je vycházející mezinárodní hvězdou,” dodává producent Fabiano Gullane. „Má schopnost věrně zobrazit Ayrtonovu jedinečnou osobnost, zejména Ayrtona, kterého jsme jako rodina znali, Ayrtona mimo trať,“ zní zase z úst Sennovy sestry Viviane.

Foto: Raquel Espírito Santo / Netflix

Mini série Senna v šesti epizodách odhalí osobnost a osobní vztahy trojnásobného šampiona F1 a ukáže trajektorii jeho triumfů, zklamání, radostí i strastí. Začíná v počátcích Ayrtonovy kariéry v motorsportu, kdy se přestěhuje do Anglie, aby mohl závodit ve formuli Ford, a končí tragickou nehodou v italské Imole během Velké ceny San Marina.

Datum vydání mini série zatím nebylo stanoveno. Očekává se, že natáčení začne během tohoto roku a hotovo by mohlo být na konci roku 2024. Určitě ale bude stát za to si počkat!

Zdroje: Autorka článku, Netflix, Formula 1

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.