Když Netflix zlomí fanouškům srdce: 10 seriálových hororů, které už nebudou mít pokračování

Michaela Pašková
Foto: Emmanuel Guimier/Netflix

Netflix má pověst streamovací platformy, která produkuje skvělé seriály, ale občas je k nelibosti diváků utne ještě před dokončením. Kritici nad tím marně kroutí hlavou, protože se někdy jednalo i o seriály, které byly nejen populární, ale dosahovaly skvělého hodnocení a recenze měly veskrze dobré.

Streamovací gigant se v minulosti zaměřil na horory a mysteriózní drama a vyprodukoval úspěšné kousky, jako jsou Stranger Things nebo Dům na kopci. Prostřednictvím nich se vytvořila komunita milovníků tohoto žánru, která se nyní dožaduje dalšího obsahu, jenž jim nažene strach.

Některými svými kroky ale Netflix fanoušky spíš rozesmutnil, a to když jim zrušil oblíbené a dokonce i kritiky chválené pořady. Zde je seznam seriálů, u kterých se diváci další řady už nedočkají:

  • Půlnoční klub (The Midnight Club) – hodnocení na ČSFD 62 %
  • Řád (The Order) – hodnocení na ČSFD 63 %
  • Crazyhead – hodnocení na ČSFD 64 %
  • 1899 – hodnocení na ČSFD 66 %
  • Lidská společnost (The Society) – hodnocení na ČSFD 72 %

Marianne

Emma, autorka slavných hororových bestsellerů, plánuje ukončit svou sérii o mladé hrdince Lizzy Larckové. Její oznámení však přivede k životu démonku jménem Marianne. Emma netušila, že právě psaní udržovalo Marianne, která ji v dětství trápila v nočních můrách, celou dobu na uzdě. Všichni, na kterých jí kdy záleželo, se nyní ocitají v nebezpečí.

Osmidílný seriál byl v době vysílání naprostým hitem a kritici ho milovali. Dokonce samotný Stephen King zveřejnil na Twitteru post, kde uvedl: „Pokud patříte k těm zvrhlíkům, kteří se rádi bojí, jako jsem já, Marianne od Netflixu vám udělá radost.“ Na ČSFD seriál dostal hodnocení 72 %.

Archive 81

Archivář dostane za úkol restaurovat videozáznam diplomové práce studentky, která zmizela v roce 1994. Čím dále se při restaurování dostává, tím více je vtahován do záhady, při které zjišťuje, že studentka vyšetřovala nebezpečnou sektu. Přestože byl seriál kritiky chválen za prolínání hororu a nadpřirozeného tajemna, nedočkal se ani druhé řady. Na ČSFD se dočkal hodnocení 73 %.

Sabrinina děsivá dobrodružství

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. Americký fantasy seriál si našel mnoho příznivců a tak ho Netflix vydal už ve čtyřech řadách s českým dabingem. Hodnocení, které seriálu přistálo na ČSFD, je 74 %.

Santa Clarita Diet

Kultovní zombie komedie sleduje manželskou dvojici realiťáků, kteří se potýkají s jedním velkým problémem. Sheila totiž nově potřebuje k přežití maso, a manželé se tak snaží zakrýt stopy mrtvol, které po ženě zůstávají. Přestože byl seriál hitem, jeho produkce byla čím dám tím nákladnější a hvězdy jako jsou Timothy Olyphant a Drew Barrymore byly jednoduše moc drahé. Na ČSFD ho diváci ohodnotili 79 %.

Lovci myšlenek

Dva agenti FBI z oddělení behaviorálních věd společně vedou rozhovory s uvězněnými sériovými vrahy. Jejich cílem je pochopit vzorec chování násilníků a dopadnout ty, kteří stále běhají na svobodě. Seriál pod taktovkou režiséra Davida Finchera je založený na skutečných událostech. Bohužel se kvůli finančním problémům nedočkal třetí řady, která se původně připravovala. Diváci mu na ČSFD udělili hodnocení 89 %.


Zdroje: ČSFD, COLLINDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.