Nová hororová komedie boduje na českém Netflixu a baví diváky. Po dlouhé době, povedený film, říkají

Foto: Netflix

Hvězdně obsazená hororová komedie Máme doma ducha (We Have a Ghost) je aktuálně hitem Netflixu. V České republice se snímek drží už pár dní na prvním místě sledovanosti. Ve filmu hraje David Harbour ze Stranger Things nebo nový Captain America Anthony Mackie, dříve známý jako Falcon.

Máme doma ducha je zábavný film, který se 24. února objevil na Netflixu. Jde o pohodovou rodinnou hororovou komedii, v které si zahrál hlavní roli David Harbour (Jim Hopper ze Stranger Things). Jako duch se snaží vyděsit rodinu Anthonyho Mackieho (Falcon/Captain America z Avengers). Film, který je adaptací povídky Ernest od Geoffa Manaugha z roku 2017, režíruje Christopher Landon.

Foto: Netflix

O čem je Máme doma ducha?

Příběh začíná tím, že se rodina Presleyových přestěhuje do zchátralého domu v Chicagu. Otec Frank (Anthony Mackie) se snaží vyjít s penězi a udržet si zdravý vztah se svým synem Kevinem (Jahi Di’Allo Winston), s kterým jsou si čím dál více vzdálení.

Téměř okamžitě po příjezdu do nového domu Kevin prozkoumává podkroví, když narazí na uvězněnou duši jménem Ernest (David Harbour). Ernest neumí mluvit a nepamatuje si, jak zemřel. Od 70. let ale straší obyvatele domu. Kevin se ho však nebojí. Natočí ho svým telefonem a video zveřejní na sociální sítě. Z ducha je rázem virál. Otec Frank v tom ihned vidí možnost výdělku a chce Ernestovu existenci využít ke zbohatnutí. Ernest se mezitím spřátelí s Kevinem a potřebuje jeho pomoc k tomu, aby mohl vyřídit své nedokončené záležitosti.

Hodnocení filmu

Ačkoliv film není na českých ani zahraničních recenzních platformách hodnocen nijak převratně, diváci na sociálních sítích si ho pochvalují. Na ČSFD získal pouze 55 % a na Rotten Tomatoes mu diváci dali 66 a kritici pouze 44 %.

Na sociálních sítích však převládají pozitivní komentáře. Například na facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK, která má skoro 180 tisíc členů, lidé píší: „Dost jsem se nasmál. Hlavně když na TikToku všichni dělají challange,“ nebo: „Po dlouhé době, povedený film. I když někdy i smutný.“

„Právě jsme dokoukali, super film a konec velmi dojemný,“ píše zase Eva. „Super film na konci ukápla slza,“ souhlasí Karolína. A podobných komentářů je zde spousta. Najdou se však i tací, kterým se konec filmu příliš nelíbil. A některé odrovnala 126minutová stopáž.

Zajímavost na závěr: Někteří diváci se shodují, že jim v tomto filmu herec David Harbour připomíná Miroslava Etzlera. Co vám?

Zdroje: Autorka článku, Rotten Tomatoes, ČSFD, Facebook/Netflix tipy CZ/SK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Karel Boháček

    Výborný. Po dlouhé době jsem se pobavil.