První řecký seriál míří na Netflix: Mysteriózní krimi bude plné domácího násilí a žhavých scén

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix je známý tím, že do své bohaté nabídky zařazuje filmy i seriály z celého světa. Po několika řeckých filmech se nyní konečně dočkáme i prvního řeckého seriálu. Bude jím mysteriózní krimi drama s názvem Maestro v d moll (Maestro, Maestro in Blue). Můžeme se těšit na nespoutané vášně, rodinné drama a zločin odehrávající se v jinak idylickém prostředí malého ostrova. Nebude chybět ani azurově modré moře a spousta hudby.

Talentovaný hudebník a zároveň charismatický muž jménem Orestis (Christoforos Papakaliatis) se během koronavirové pandemie vydává na malý, ale půvabný řecký ostrov Paxos, aby zde od nuly zorganizoval velký hudební festival.

V konfrontaci s malou ostrovní společností se zaplete do vášnivého milostného románku, který se stane spouštěčem zhmotnění všech sociálních problémů, které trápí skupinu místních obyvatel. Všechny postavy jsou navzájem propojené a svým způsobem se podílejí na tom, co bude následovat.

Řekové jsou vášniví, a tak se dočkáme intrik, milostného vztahu s velkým věkovým rozdílem, homosexuální romance, velmi explicitních scén, domácího násilí, homofobie, zločinu a několika rodinných dramat. To vše bude zabaleno do hávu rajské přírody a azurové hladiny moře.

Seriál, který pro Mega TV produkoval Christoforos Papakaliatis, jenž se chopil režie, scénáře i hlavní role, je prvním řeckým vícedílným pořadem, který se objeví na Netflixu. Má devět epizod a zahráli si v něm také Klelia Andriolatou, Maria Kavoyianni, Fanis Mouratidis, Marisha Triantafyllidou, Kora Karvouni a Haris Alexiou.

Papakaliatise velmi těší, že právě jeho seriál uvidí díky Netflixu lidé z celého světa. Během rozhovoru s Greek Reporter uvedl: „Jsem na tento projekt velmi hrdý, protože si myslím, že z uměleckého hlediska je to jedinečný počin nejen pro mě, ale pro všechny, kteří se na něm podíleli. Díky všem těmto hercům získal příběh smysl a obsah. A to je pro mě důležité. Kamera, hudba, střih… a všichni zúčastnění dali ze sebe to nejlepší, aby vznikl projekt v našem jazyce, který obstojí i ve světě.“

Maestro v d moll, seriál plný léta a zakázaných vášní, bude na Netflixu už 17. března:

Zdroj: Greek Reporter, IMDb, ČSFD, eKathimerini

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.