Nové filmy a seriály na Netflixu, které byste si v březnu neměli nechat ujít

Foto: Netflix

Březen je tady… než ale lézt za kamna, co takhle raději si pustit nějaký pěkný film, seriál nebo zajímavý dokument? Vybrali jsme 10 různých novinek, které Netflix vydá v březnu. Určitě si mezi nimi vyberete svého favorita.

Monique Olivier: Součást zla

Šílené a kruté věci se dějí všude po světě, vyspělé evropské země nevyjímaje. Přesvědčit se o tom můžou diváci Netflixu u nové true crime minisérie Monique Olivier: Součást zla. Dokument se soustředí na sérii vražd mladých dívek, k nimž došlo v letech 1987 až 2003 ve Francii. Ačkoliv se ví, že za nimi stál Michel Fourniret, role jeho manželky byla v těchto případech záhadnější. Jak to tedy skutečně s Monique Olivier bylo?

Na Netflixu od 2. března.

Sex/Život

Seriál je natočen na motivy románu 44 Chapters About 4 Men (44 kapitol o 4 mužích) od spisovatelky BB Easton, který vypráví příběh ženy v domácnosti jménem Billie. Té začíná chybět její staré já a život s ním spojený. Začne si psát deník, kde detailně popisuje sexuální zkušenosti se svým bývalým přítelem Bradem. Ale čemu osud nechtěl, deník si přečte její manžel Cooper. A tak se Billie na jednu stranu snaží udržet své manželství s mužem, který ji nedokáže sexuálně uspokojit, a na druhou stranu bojuje s chtíčem a erotickými fantaziemi, které prožila s Bradem.

Druhá řada bude na Netflixu od 2. března.

Je to past!

Na začátku loňského roku se divákům Netflixu představili dva televizní technici Salvo a Valentino v krimi komediálním pořadu Je to past! Pár smolařů ze Sicílie se v něm náhodou ocitne na místě vraždy a oba se pak jen snaží udělat všechno proto, aby se nestali podezřelými. Hlavní role si střihli režiséři seriálu Salvatore Ficarro a Valentino Picone, kteří si postavy ušili na míru. V nepozměněné sestavě se nyní toto známé komediální duo vrátilo i na natáčení druhé řady.

Na Netflixu od 2. března.

Pěkně daleko

Zeynep Altin je na konci svých sil. Je přepracovaná a deptá ji manžel, dcera i stárnoucí otec. Smrt matky a její pohřeb, který málem skončí totální katastrofou, je pro ni poslední kapkou. Opouští tedy Mnichov a prchá na jeden ostrůvek v Chorvatsku. V domě, který jí matka před lety tajně koupila a darovala v závěti, doufá, že najde klid, svobodu a sama sebe. Jen kdyby bývalý majitel Josip, ostrovan skrz naskrz, stále nežil na stejném pozemku… Nicméně, pořád je tu stále šance na novou lásku.

Na Netflixu bude tato německá romantická komedie k vidění 8. března.

Luther: Pád z nebes

Sériový vrah terorizuje Londýn, zatímco skvělý, ale zhrzený detektiv John Luther sedí za mřížemi. Pronásledovaný svým neúspěchem při dopadení kybernetického psychopata, který se mu nyní posmívá, se rozhodne utéct z vězení a dokončit svou práci pomocí všech možných prostředků.

Na Netflixu od 10. března.

Pornhub: Sex, prachy a internet

Dokument o délce 93 minut produkovaný Jigsaw Productions Alexe Gibneyho má poukázat na to, jak Pornhub zásadně změnil způsob výroby a distribuce pornografie. Zabývá se také jeho historií a odporem proti němu. Producentka Suzanne Hillinger hovoří o cíli dokumentárního filmu a doufá, že dokument poskytne divákům pohled do nitra toho, jak fungují miliardové internetové platformy.

Pornhub: Sex, prachy a internet uvede Netflix 15. března.

Foto: Netflix

Světlo a stíny

Fantasy seriál Světlo a stíny vychází z knižní série Griša od izraelsko-americké spisovatelky Leigh Bardugo. Trilogie patří mezi nejprodávanější knihy na celém světě a získala si mnoho fanoušků, zejména mezi mladými lidmi, kterým je také určena. Příběh je zasazen do země jménem Ravka, stižené temnotou a obývanou krvežíznivými monstry. Tuto zemi má zachránit dívka, která nikdy ničím nevynikala, ale najednou v sobě objeví zvláštní a nečekané kouzelné schopnosti. Alina Starkov bude mít za úkol sjednotit zemi a stát se grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Nebude to však mít snadné. Brzy zjistí, že ve hře jsou nebezpečné síly a ve světě magie není nikdy nic takové, jak se na první pohled zdá. Na Netflix nyní míří druhá řada, jejíž ústřední dějová linie by měla navazovat na knihu Bouře a vzdor, nicméně už nyní je jisté, že naprosto věrná knižní předloze nebude.

Na Netflix dorazí 16. března.

Až do nebes

Telefonát uprostřed noci změní Solein život. Dozvídá se, že její manžel, vůdce gangu zlodějů, zemřel a je z ní teď mladá vdova. Kromě toho, že se musí postarat o svého syna, jsou tady problematické obchody, které vyžadují její pozornost. Nechce se však vrátit pod nadvládu svého otce Rogelia, jednoho z největších obchodníků s kradenými předměty v Madridu. Sole, odhodlaná vydělat si na živobytí, si najde nové spojence, kteří jí pomohou rozluštit záhadu smrti, jež poznamenala její osud.

Seriál bude mít na Netflixu premiéru 17. března.

Kouzelníkova slonice 

Na motivy stejnojmenné knihy Kouzelníkova slonice od Kate DiCamillo, která se objevila na pultech knihkupectví už v roce 2009, byl nyní natočen animovaný film. Peter, hlavní hrdina celého příběhu, přišel jako malý o svou sestru Adele. Věří, že je stále naživu, a je odhodlán ji za každou cenu najít. Na náměstí mu zkříží cestu věštkyně, která mu dovolí, aby jí položil jednu otázku. Zeptá se tedy, jestli je jeho sestra naživu, ale dostává se mu záludné odpovědi. Musí následovat tajemnou slonici. Jenže, kde ji má najít? Později narazí na kouzelnické představení, kde umělec náhodou slonici vykouzlí. Tajemné zvíře je však brzo odvedeno na královský dvůr, a tak se ho Peter rozhodne následovat. Požádá samotného krále, aby mu slonici daroval. Král hochovi pobaveně předkládá tři nesplnitelné úkoly a slíbí mu, že jakmile je splní, slonici dostane.

Na Netflixu od 17. února.

Randál

Temný thriller vypráví příběh Matthiase, influencera a mladého rodiče novorozeného Julia, který odhalí temné tajemství z minulosti svého dementního otce. Pustí se do důkladného pátrání, které následně otevře Pandořinu skříňku tajemství a rozplétá více rodinných dramat, než očekával.

Randál bude na Netflixu už 17. března.

Zdroj: Netflix, redaktoři Netflixer.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.