Šokující dokument ukáže samozvané mesiáše, kteří své oběti ve jménu víry zneužívali, okrádali a zabíjeli

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix už brzy uvede nový šokující jihokorejský dokumentární seriál nazvaný Zrazená víra: Když nic není svaté (In the Name of God: A Holy Betrayal), který se bude zabývat samozvanými mesiáši v moderní korejské historii. Dozvíme se, jak stvůrně jednali ti, kteří si hráli na bohy, a z úst samotných obětí si vyslechneme, kam až může zajít slepá víra.

Osmidílný dokumentární seriál postupně divákům osvětlí křesťanské náboženské hnutí Christian Gospel Mission (JMS), jehož členky si začaly říkat boží nevěsty, masovou sebevraždu v Odaeyangu, kde bylo nalezeno mrtvých 32 členů náboženské sekty věřící v soudný den, a pseudonáboženství Aga Dongsan, kvůli němuž byla celá země v šoku. Nezapomene ani na muže, jenž tvrdil, že je Bohem.

Z upoutávky je mimo jiné vidět, že se v dokumentu dozvíme podrobnosti o činech jistého Jung Myung Seoka, který hlásal, že prvotní Evin hřích může být vykoupen jedině sexem s ním. U soudu později vyšlo najevo, že nutil své ovečky k pohlavnímu styku, jenž měl spasit jejich duše a jako sexuální dary mu byly předkládány mladé a atraktivní ženy, které nutil k očistnému sexuálnímu obřadu.

Všech 8 dílů se bude hlouběji zabývat tragédiemi, které zrůdní samozvaní mesiáši přivodili celé společnosti a také oběťmi, které zažily znásilnění mysli i těla. Můžeme očekávat mnoho nepěkných informací a dosud nezveřejněných svědectví.

Producent Cho Sung Hyun, jenž stojí za vznikem dokumentárního seriálu, řekl: „Jen v roce 2023 se v Jižní Koreji objevilo více než 100 lidí, kteří se prohlásili za mesiáše. Dokument Zrazená víra: Když nic není svaté bude líčit příběhy lidí, kteří se setkali s falešnými mesiáši a nakonec kvůli tomu utrpěli fyzická zranění a psychickou újmu.“

Na šokující dokument Zrazená víra: Když nic není svaté se budeme moci podívat na Netflixu už 3. března.

Zdroj: k-odyssey, yna, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.