Francouzka vozila v autě malého syna a vybírala oběti pro manžela. Ten mladé panny znásilňoval a vraždil šroubovákem

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Šílené a kruté věci se dějí všude po světě, vyspělých evropských zemí nevyjímaje. Přesvědčit se o tom můžou diváci Netflixu u nové true crime minisérie Monique Olivier: Součást zla. Dokument se soustředí na sérii vražd mladých dívek, k nimž došlo v letech 1987 až 2003 ve Francii. Ačkoliv se ví, že za nimi stál Michel Fourniret, role jeho manželky byla v případech záhadnější. Jak to tedy skutečně s Monique Olivier bylo?

V roce 2021 se v médiích objevila zpráva o smrti jednoho z nejznámějších francouzských sériových vrahů. Ten si odpykával doživotní trest za znásilnění a zavraždění sedmi dívek. Sám se ale přiznal k vyššímu číslu, dodnes se věří, že jich na kontě mohl mít okolo 21. 

To ostatně potvrdila svojí spoluvězenkyni zabijákova manželka Monique Olivier. I ona si totiž za spáchané zločiny šla sednout. V cele se svěřila, že počet obětí překročil číslo 30 a zahrnuje děvčata a ženy ve věku 10 až 39 let. Všechny byly uškrcené, zastřelené nebo zabité šroubovákem. 

TAKÉ JSME PSALI: Po seriálu DAHMER Netflix vydává dokument o kanibalském vrahovi s dosud nezveřejněnými nahrávkami

Právě na Monique Olivierovou se zaměřili francouzští seriáloví tvůrci, kteří se pustili do pátrání. Cíl si stanovili jediný. Zjistit, jakou roli ve vraždách sehrála a zdali byla pouze Fourniretův pěšák, nebo skutečný komplic. 

Soud měl jasno a udělil jí trest ve výši 28 let za mřížemi za spolupachatelství na několika vraždách. Bývalá manželka surového zabijáka totiž oběti sama vybírala, a to z okénka při projížďkách autem s jejich malým synem. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dokument, který znechutil svět: Boží Jan desítky let „léčil“ nemocné a zneužíval ženy

V traileru je dnes třiasedmdesátiletá Olivierová vykreslena jako submisivní žena v domácnosti, která se pouze bála svého muže, a proto mlčela. Zároveň v upoutávce ale zaznívá, že pomáhala unášet, znásilňovat a zabíjet.

Minisérii s názvem Monique Olivier: Součást zla najdete na Netflixu od 2. března:

Zdroje: Netflix, Daily Mail

 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.