Vlivný právník zastřelil manželku a syna, který v opilosti usmrtil náctiletou dívku. Nehoda strhla lavinu děsivých událostí

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Po stopách americké prominentní rodiny Murdaughových se vydali tvůrci nové třídílné dokumentární série. Na temnou minulost úspěšného právníka Alexe Murdaugha strhlo poprvé pozornost v roce 2019 tragické úmrtí nezletilé kamarádky jeho syna Paula. O necelé dva roky později je ale i ten společně se svoji matkou nalezen mrtvý.

Další snímek z oblíbeného žánru true crime dokumentů už brzy přistane na Netflixu. Tentokrát v něm režiséři Jenner Furst a Julia Wiloughby Nason řeší sled tragických událostí, které otřásly přímořským regionem Low Country v americké Jižní Karolíně. 

Foto: Netflix

Když v roce 2019 došlo k nešťastné nehodě na člunu, při které zemřela mladičká Mallory Beach, na povrch začala vyplouvat děsivá tajemství jedné z nejmocnějších tamních rodin. Loď totiž tehdy údajně řídil alkoholem omámený mladší syn Paul Murdaugh.

TAKÉ JSME PSALI: Děsivé tajemství Vatikánu: Kontroverzní dokument o zmizelé dívce s podezřením míří až ke Svatému stolci

Dokumentární seriál se ale stejně jako celý zbytek kauzy nevěnuje Paulovi nebo vyšetřování onoho osudného večera. Hlavním aktérem případu se stala hlava rodiny Alex Murdaugh. 

Zločinů, kterých se měl tento bohatý kalifornský právník dopustit, bylo v součtu více než 70 od nezákonných obchodních praktik až k vraždě manželky a syna v roce 2021.

Foto: Netflix

ČTĚTE TAKÉ: Dokument, který znechutil svět: Boží Jan desítky let „léčil“ nemocné a zneužíval ženy

Pří posledním ze žalostných činů tohoto zamotaného případu se obviněný muž dokonce pokusil nafingovat vlastní smrt za pomoci bývalého klienta Curtise Smitha. Murdaugh údajně chtěl, aby jeho životní pojistku v hodnotě 10 milionů dolarů dostal přeživší starší syn Buster. 

Smithovi se ale právníka zabít nepodařilo, a Murdaugh tak skončil se střelným zraněním hlavy a obviněním ze spáchání pojistného podvodu a asistované sebevraždy. 

Nový třídílný dokument Vražda Murdaughových: Skandál na jihu se na Netflixu objeví 22. února.

Zdroje: Netflix, ČSFD, People, IMDb, Netflix News, AP News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.