6 nových filmů a seriálů, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu. Nechybí komedie ani thriller

Foto: Sofie Gheysens/Netflix

Další únorový víkend je tady. Pokud se zrovna nikam nechystáte, můžete se zachumlat pod deku a pustit si některý z následujících filmů nebo seriálů. Netflix si pro své předplatitele připravil hromadu novinek. Nechybí komedie, thriller ani dobové drama podle skutečnosti.

Právo podle Lidie Poët

Emancipovaná italská právnička Lidia Poët opravdu existovala. Narodila se 26. srpna 1855 a 17. června roku 1881 složila zkoušky z práv na právnické fakultě Turínské univerzity a získala tak vážený titul. Jako žena to však v té době neměla jednoduché. Turínský soud ji odmítal přijmout do advokátní komory, čímž jí znemožnil vykonávat právnickou praxi, a to jen z důvodu jejího pohlaví. Lidia se však nevzdává. Zajistí si práci v advokátní kanceláři svého bratra Enrica a připravuje odvolání, kterým chce rozhodnutí soudu zvrátit. Podezřelým z trestných činů pomáhá tím, že hledá pravdu za vnější zdáním a předsudky. Také ji podporuje její švagr Jacopo, tajemný novinář, jenž jí předává informace všeho druhu.

Sousedská patrola

Argentinský seriál Sousedská patrola leží někde mezi vydatnou komedií a charakterovým dramatem. Sleduje skupinu městských policistů složených převážně z menšin a vytvořených jako marketingovou strategie, která má pomoct ke zlepšení image bezpečnostních složek. Zatímco se všichni snaží pochopit, jakou funkci plní, členové téhle podivné skupinky se nakonec střetnou s drsným zločineckým gangem.

Zpátky v gangu

Francouzský kriminální seriál Zpátky v gangu vyšel na Netflixu už v roce 2021 a nyní přichází jeho druhá řada. Sleduje elitní žoldáky, kteří se zapletou do války o území, aby ochránili své milované. Akční série, kterou vytvořili Hamid Hlioua a Julien Leclercq, zobrazuje dva znepřátelené drogové bossy působící v srdci hlavního města Belgie, Bruselu. Jak se drama vyvíjí, chaos vtahuje do děje nevinné životy, což vede k nevyhnutelné smrti a zkáze.

Africké královny: Nžinga

Nžinga byla významnou angolskou královnou a bojovnicí. Už jako malá holčička se po boku svého otce účastnila mnoha úředních a vládních povinností, jako byly právní a válečné porady či důležité rituály. Prošla také vojenským výcvikem, portugalští misionáři ji zase naučili číst a psát portugalsky. Při křtu dostala jméno Anna de Souza. Nebojácně bránila svou zemi před Evropany a hrozbou otroctví. Zemřela v roce 1663, ale i v dnešní době je vzorem mnoha afrických dívek a žen.

Dívka a astronaut

V roce 2022 se dva přátelé piloti F-16 Niko (Jędrzej Hycnar) a Bogdan (Jakub Sasak) přou o to, který z nich se zúčastní vesmírné mise. Oba jsou navíc zamilovaní do stejné dívky jménem Marta (Vanessa Aleksander). Do vesmíru nakonec odletí Niko, který se po 30 letech z nevysvětlitelných důvodů vrátí na Zemi bez známek stárnutí. Když přistane, je stále až po uši zamilovaný do Marty, která už ale má vztah s Bogdanem. Tři hlavní postavy se tak zapletou do milostného trojúhelníku. Celý svět chce navíc znát tajemství Nikova věčného mládí.

Odemčená identita

Odemčená identita je jihokorejský thriller o dívce jménem Na-mi, jejíž život je ohrožen, když se nebezpečný muž zmocní jejího smartphonu, v kterém o ní najde veškeré informace. Poté, co se ho zmocní, nainstaluje jí do něj spyware. Následně mobil vrátí, aby díky tomu mohl sledovat každý její krok. Podaří se Na-mi zabránit tomu, aby se její život vymkl kontrole?

Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.