Džundži Itó: Japonské děsy je nejznepokojivější sérií Netflixu, na kterou musíte mít opravdu silný žaludek

Petr Stoško
Foto: Netflix

Japonský mangaka, kreslíř japonských komiksů, Džuindži Itó patří k nejznámějších japonským autorům hororové mangy. Jeho až poeticky laděné příběhy straší věrné fanoušky už čtvrtstoletí. Netflix sestavil seriál Džundži Itó: Japonské děsy inspirovaný těmi nejlepšími a nejděsivějšími příběhy slavného autora.

Japonská manga je dost odlišná od klasických komiksů západního světa. Čte se zprava doleva a na její přečtení je mnohdy třeba i silnější žaludek. Jednou takovou je právě práce Džuindžiho Itó, který je známý svou syrovou hrůzou a velmi znepokojujícím vyobrazením.

Džuindži Itó je kromě kreslení i scénáristou a adaptace jeho děl budí hrůzu do dnes. Například známé dílo Uzumaki se dočkalo ve světě značného ohlasu. Svět, ve kterém se vše včetně lidí mění ve spirálu, je velmi znepokojivý.

Foto: Netflix/Džuindži Itó

Nakreslený vybledlými barvami v pečlivých detailech s Itóvým charakteristickým stylem, ožívá zase příběh Tomie: Fotografie, který se soustředí na tajemnou a krásnou ženu Tomie Kawakami, která má moc přimět každého muže, aby se do ní zamiloval. Pouhou přítomností nebo psychologickou a emocionální manipulací přivádí lidi k žárlivosti a běsnění, které často vede k brutálním násilným činům. Muži se kvůli ní navzájem zabíjejí a ženy jsou doháněny k nepříčetnosti.

Epizoda Město náhrobků se zatím soustředí na město, kde se každý okamžitě po smrti promění v náhrobek, a Přelud z knihovny zase sleduje muže jménem Goró posedlého knihovnou, kterou mu předal jeho otec.

Foto: Netflix

Příběh Balónky oběšenců se zase zaměřuje na slavnou zpěvačku, jenž spáchala sebevraždu, ale na obloze se několikrát objeví děsivá podobizna její hlavy.

Dvanáctidílná série Džundži Itó: Japonské děsy (Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre) dává dohromady ty nejlepší příběhy mistra hororu. Na Netflixu je dostupná už od 19. ledna. Pokud jste tedy milovníci hororu a do teď jste ji přehlíželi, měli byste to rychle napravit.

Zdroj: Autor článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.