Polské sci-fi o kosmonautovi, který se po 30 letech vrátí na zem, míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jak jsou na tom Poláci se sci-fi a fantasy? Když v roce 1984 představili svou Sexmisi, byla to bomba, která se skvěle hodila do tehdejší doby. O několik let později se pustili do Zaklínače, kde jako první roli Geralta z Rivie ztvárnil herec Michal Zebrowski. Nyní máme díky šestidílnému seriálu Dívka a astronaut (Dziewczyna i kosmonauta) možnost zhodnotit, jak v tomto žánru pokročili.

V roce 2022 se dva přátelé piloti F-16 Niko (Jędrzej Hycnar) a Bogdan (Jakub Sasak) přou o to, který z nich se zúčastní vesmírné mise. Oba jsou navíc zamilovaní do stejné dívky jménem Marta (Vanessa Aleksander).

Do vesmíru nakonec odletí Niko, který se po 30 letech z nevysvětlitelných důvodů vrátí na Zemi bez známek stárnutí. Když přistane, je stále až po uši zamilovaný do Marty, která už ale má vztah s Bogdanem. Tři hlavní postavy se tak zapletou do milostného trojúhelníku. Celý svět chce navíc znát tajemství Nikova věčného mládí.

Nečekejte, že seriál Dívka a astronaut bude připomínat sci-fi thriller Black Mirror nebo dobrodružný Interstellar. Jde spíše o futuristickou romanci, která se zabývá především důležitým rozhodnutím a láskou, která čelí těžkým životním zkouškám.

Seriál má na svědomí režisér Bartosz Prokopowicz a scenáristka Agata Malesińska. Herci Magdalena Cielecka a Andrzej Chyra, kteří se v pozdějších dílech zhostí role Marty a Bogdana, spolu před několika lety tvořili pár i v soukromém životě. Společně si také zahráli ve filmu Spojené státy lásky. Herečka ale řekla, že jí s bývalým přítelem nevadí pracovat. Oba dva si totiž na place počínají jako profesionálové.

Seriál Dívka a astronaut bude na Netflixu dostupný od 17. února.

Zdroj: Netflix, Rytmy.pl

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.