Autor knižní série Zaklínač ohodnotil seriál Netflixu. Jeho odpověď příliš potěšující není

Foto: Netflix

Mnoho fanoušků knižní podoby Zaklínače je zklamaných ze seriálu. Obzvláště pak z jeho druhé řady a spin-offu Zaklínač: Pokrevní pouto. K seriálu Netflixu se nyní během svého vystoupení na veletrhu knih v Taipei vyjádřil i autor knih Andrzej Sapkowski.

Autor Andrzej Sapkowski se nedávno objevil na Taipei International Book Exhibition 2023, kde se ho mimo jiné ptali i na to, zda má v plánu nějaké další knihy ze série Zaklínače. Na to odpověděl, že ano, a potěšil tak jistě mnoho jejích příznivců. Více k tomu však nedodal. Dříve se už ale nechal slyšet, že cokoli dalšího ve vesmíru Zaklínače by muselo být spíše „prequel nebo sidequel“ než pokračování. Tak uvidíme.

Nevyhnul se ani otázce směřující k seriálu, který Netflix na základě jeho knih natočil. Jeden z fanoušků se ho zeptal, co si o něm myslí. Jeho odpověď byla celkem strohá: „Viděl jsem lepší. A viděl jsem horší.“

Je to sice hodně neutrální odpověď, protože má jistě s Netflixem podepsanou smlouvu a neměl by se k seriálu tedy vyjadřovat negativně. Na druhou stranu, kdyby byl ze seriálu kdoví jak nadšený, zřejmě by to dokázal dát najevo. Tahle odpověď tedy příliš pozitivně nezněla.

První řada seriálu Zaklínač s Henry Cavillem v hlavní roli se stala hitem. Ke druhé už mělo mnoho diváků výhrady, zejména pak ti, kteří znají knihy. Třetí řada Zaklínače by se měla na Netflixu objevit letos. Během fanouškovské akce Netflixu TUDUM, Cavill fanouškům oznámil, že si budou muset počkat do léta 2023.

Bude to ale bohužel poslední řada, ve které hlavní roli Geralta z Rivie ztvární právě Cavill. Ve čtvrté sérii jej nahradí Liam Hemsworth.

Zdroj: ComingSoon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.