10 nejlepších fantasy seriálů, které najdete na Netflixu

Foto: Netflix

Nadpřirozeno, nevysvětlitelný úkaz anebo dokonce i magie… to vše se může objevit ve fantasy seriálech. Některé jsou říznuté trochou sci-fi jiné zase hororem nebo mají nádech thrilleru. Všechny v našem výběru ale spojuje to, že jsou dostupné na Netflixu a jsou skvělou podívanou. Tady je náš výběr 10 nejlepších fantasy seriálů, které streamovací služba nabízí.

Lockwood a spol.

Očekávaný britský detektivní fantasy thriller Lockwood a spol. založený na stejnojmenné sérii knih pro mládež od autora Jonathana Strouda dorazí 27. ledna na Netflix. Sleduje trio nadaných dospívajících lovců duchů uprostřed strašidelné epidemie v Londýně.

Trojici tvoří dva nadaní chlapci a dívka vykazující mimořádné parapsychologické schopnosti. Tahle neobvyklá trojka, známá jako Lockwood a spol., má odhalit tajemství, které změní chod dějin.

Zámek a klíč

Seriál Zámek a klíč je natočen podle komiksů spisovatele Joea Hilla a umělce Gabriela Rodrigueze. Sleduje rodinu Lockeových, kteří se po smrti hlavy rodiny Rendella stěhují do jeho rodného domu, kam je však nikdy předtím nevzal. Uvnitř něj děti objeví řadu magických klíčů, které by jim mohly pomoci odhalit tajemství smrti jejich otce.

Každý klíč patří do jiného zámku, každý klíč má jinou schopnost. Schopnost klíče najít a slyšet jejich šeptání má však pouze nejmladší z rodiny, Bode Locke. Díky tomu děti objevují další a další klíče a odhalují jejich tajemství. Kromě toho ve studně probudí démona, který se snaží klíče ukrást.

Sandman

Seriál o 10 dílech, založený na stejnojmenné Gaimanově komiksové sérii DC, sleduje Morphea, zosobnění snů, který je v roce 1916 uvězněn. Poté, co byl 106 let držen v zajetí, podaří se mu vysvobodit se a vydá se obnovit pořádek ve své říši, Snění. Sandman sleduje lidi a místa, která ovlivnil, a snaží se napravit všechny vesmírné a lidské chyby, kterých se během své existence dopustil.

Desetidílný seriál je popisován jako „bohatá směs moderních mýtů a temná fantasy, v níž se hladce prolínají současná fikce, historické drama a legendy.“ Netflix už potvrdil jeho druhou řadu. Datum jejího vydání však není zatím známo.

Stranger Things

Děj se odehrává ve fiktivním městě Hawkins v Indianě v 80. letech 20. století. První řada se zaměřuje na vyšetřování zmizení mladého chlapce Willa Byerse, do kterého zasahují nadpřirozené jevy odehrávající se v okolí města. Hledá ho parta jeho dětských přátel, matka i místní policista Hopper.

Jednou z hlavních postav, která zasáhne do děje i života všech zúčastněných, je pak Eleven neboli Jedenáctka, dívka s telekinetickými schopnostmi, která utekla z místní laboratoře. Zdá se, že má se vším tak trochu něco společného. V podobném duchu se pak odehrávají i další série. Aktuálně v procesu pátá a zároveň poslední.

Wednesday

Ačkoli je dcera Morticie a Gomeze Addamsových známá především svou misantropií, první upoutávka na nadcházející komedii Netflixu s názvem Wednesday Addamsová od režiséra Tima Burtona je připomínkou toho, že mrzutá teenagerka byla vždy společenským motýlem. I když lidé, které Wednesday Addamsová svou přítomností poctí, z toho nemusí mít zrovna velkou radost, neznamená to, že se v dobré víře nesnaží.

Světlo a stíny

Příběh je zasazen do země jménem Ravka, která je stižena temnotou a obývaná krvežíznivými monstry. Tuto zemi má zachránit dívka, která nikdy ničím nevynikala, ale najednou v sobě objeví zvláštní a nečekané kouzelné schopnosti.

Alina Starkov bude mít za úkol sjednotit zemi a stát se grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Nebude to však mít snadné. Brzy zjistí, že ve hře jsou nebezpečné síly a ve světě magie není nikdy nic takové, jak se na první pohled zdá. Druhá řada bude mít premiéru 16. března.

Zaklínač

Tato nadpřirozená fantasy série založená na stejnojmenné knižní sérii Andrzeje Sapokwského sleduje příběh mocného Geralta z Rivie a jeho dobrodružství. Samotářský lovec příšer, usilovně hledá své místo ve světě, ve kterém jsou lidé často zkaženější než samotné příšery. Ale když ho osud zavede k mocné čarodějce a mladé princezně s nebezpečným tajemstvím, všichni tři musí společně přijít na to, jak přežít na místě, kde se právě nachází.

Dlouho očekávaná třetí série tohoto napínavého fantasy příběhu má dorazit v létě 2023 a fanoušci se nemohou dočkat, až se vrátí do fantastické země plné chaotických kouzel, zkušených zabijáků monster, fantastických stvoření a podmanivých postav. Bude to zároveň poslední řada, ve které si zahraje Henry Cavill.

Arcane: League of Legends

Ve městech Piltoveru a Zaunu narůstá nepokoj. Vynálezci a zloději, politici a vládci podsvětí – ti všichni se snaží zbavit omezení, jimiž je svazuje rozdělená společnost. Ve chvíli, kdy nespokojenost dosáhne divokého vrcholu, ukradnou dvě sestry artefakt nezměrné síly. Objevy se mísí s nebezpečím, rodí se noví hrdinové a dříve pevná pouta trhá osud na kusy. Dokáže tato moc změnit svět, nebo přivolá jeho zkázu? Toto je svět Arcane.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se světem přehnal záhadný virus a kvůli tomu se rodí zvláštní hybridní lidé se zvířecími rysy. Jedním z nich je i hlavní hrdina Gus, jenž je napůl člověk a napůl jelen. Tento chlapec žije se svým otcem v rezervaci a netuší, co se mimo jeho klidný lesní domov děje.

Po smrti svého otce se seznámí s osamělým poutníkem Jepperdem a vydává se s ním na dalekou cestu plnou dobrodružství. Poznává svět, potkává další hybridní tvory a přemýšlí o smyslu života. Zároveň nachází odpovědi na nejrůznější otázky, čelí nepřátelům a rychle se dozvídá, že svěží a nebezpečný svět mimo rezervaci je složitější, než si kdy dokázal představit.

Sabrinina děsivá dobrodružství

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci.

Americký fantasy seriál si našel mnoho příznivců, a tak ho Netflix vydal už ve čtyřech řadách s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Autorka článku, ČSFD, Netflixer, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.