Český seriál boduje na Netflixu. Za sebou nechal i očekávané fantasy a oblíbený thriller 

Eva Lenská
Foto: Česká televize

Milovníci českých seriálů si mohou spokojeně mnout ruce, protože po tomto úspěchu můžeme doufat, že jich v budoucnu bude na Netflixu víc. První řada seriálu První republika na sebe okamžitě strhla pozornost a kraluje v TOP 10 nejsledovanějších pořadů, ač od jeho premiéry utekla už pěkná řádka let. Úspěch ságy o rodině Valentových režiséra Bisera A. Arichteva poukazuje na to, že rivalita, tajemství a láska u diváků pořád vedou.

První republika je vlastně takovou zfilmovanou historickou ságou, která mapuje příběh jedné rodiny v období od roku 1918 do počátku 30. let. V centru dění jsou pestré osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do Prahy, do Podolí.

V této části Prahy jsou zatím jen louky, pár starých továrních komínů a poválečná chudoba. Podnikaví Valentovi však Podolí změní. Ovšem ne sami a ne lehce. V jejich rodině panuje rivalita mezi bratry. Je zde tajemství, které s sebou nese pátrání po staré předválečné vraždě, a postavy prožívají také své osudové lásky.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší filmy i výkony roku 2022: O Zlatou malinu se utká Tom Hanks i kontroverzní hity Netflixu

Foto: Česká televize

Ačkoli na ČSFD má seriál hodnocení 62 %, což není zas až tak velkolepé, na Netflixu předběhl i takové hity jako očekávané fantasy Lockwood a spol. nebo čtvrtou řadu oblíbeného seriálového thrilleru Fauda, které přitom diváci hodnotí mnohem výš. Můžeme tedy doufat, že po první řadě První republiky snad dorazí na Netflix i druhá a třetí.

TAKÉ JSME PSALI: Jan Žižka dobyl Netflix v zahraničí. Teď míří nejdražší český film online konečně i do Česka

V seriálu také hraje celá řada populárních českých herců. Hlavní role ztvárnili Markéta Plánková, Ján Koleník, Jiří Vyorálek, Viktor Dvořák, Robert Urban, Tomáš Töpfer, Jana Štěpánková, Veronika Arichteva, Pavel Kříž, Jan Vlasák a Taťjana Medvecká.

Více jsme o První republice psali zde.

Zdroj: ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.