Nový krimi thriller o únosu dítěte diváci hltají jedním dechem. Je napínavý a má svižné tempo

Foto: Niete/Netflix

Netflix 27. ledna vydal španělskou mysteriózní thrillerovou sérii Ztracena v bílém šumu, která je natočená podle knižního bestselleru Javiera Castilla, který vyšel i v češtině. U diváků film sklízí zatím velmi dobré hodnocení.

Mysteriózní thriller Ztracena v bílém šumu (The Snow Girl/La chica de nieve) je adaptací stejnojmenného bestselleru Javiera Castilla vydaného i v češtině.

Během slavnostního průvodu ve španělské Malaze se v roce 2010 rodičům v davu ztratí malá Amaya. Jendo z nejkrásnějších období v roce se pro ně tak promění v naprostou noční můru.

Mladá začínající ale zároveň neohrožená novinářka Miren se rozhodne za každou cenu pomoct rodičům v pátrání. Začíná vyšetřování, které probíhá paralelně s vyšetřováním inspektora Millána. Miren se mezitím vrací vzpomínky z minulosti, na které by raději zapomněla. Přesto se s pomocí svého novinářského kolegy Eduarda nezastaví, dokud dívku nenajde.

Foto: Niete/Netflix

Recenze na seriál Ztracena v bílém šumu

Seriál si od svého vydání získal 70% hodnocení na ČSFD a recenzenti ho povětšinou velmi chválí. „První díly se mi opravdu líbily, zpracování bylo zajímavé a nehysterické. Se Svatou rodinou, kterou jsem viděla těsně před tím, se to nedá srovnávat, tohle je rozhodně o level výš,“ píše například jeden z nich, zatímco další dodává: „Podle mě to byl fantastický seriál. Svižné tempo, žádná hluchá místa, napínavý a velmi lidsky podaná i strana únosců. Herci úžasný, příběh také, miluji Španělskou tvorbu, zase nezklamala.“

I ve filmových skupinách na českém Facebooku jsou diváci povětšinou nadšení. „Skvělé, napínavé, taky zhlédnuto za jeden den,“ píše například Alena a Terezie se přidává: „Zhlédla jsem to za jeden večer.“ Podobně je na tom i uživatelka Hanka: „Nemohla jsem spát, v noci zkoukla celé. Dá se to. Dávám 8 z 10.“

Naopak zklamaní jsou někteří diváci, kteří mají srovnání s knihu. Jak to tak bývá i u jiných seriálů točených podle knižní předlohy, líbila se knížka víc.

Na českém Netflixu se Ztracena v bílém šumu aktuálně drží na páté příčce ve sledovanosti. Dle kladných recenzí si ale zaslouží mířit mnohem výš.

Zdroje: Netflix, filmové FB skupiny, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.