Ví, jak skončí Stranger Things a možná si zahraje Harryho Stylese: 5 zajímavostí o Finnu Wolfhardovi

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Většina lidí zná tohle „vánoční dítko“ jako věčně otráveného Mikea Wheelera z ikonického seriálu Stranger Things. Finn Wolfhard si toho přitom ve své kariéře už zkusil mnohem víc, od pokračování filmu Krotitelé duchů po režírování vlastního snímku. Malý už navíc také úplně není. Dnes, den před Štědrým dnem, slaví tento umělec své 20. narozeniny.

Jako Richie

Vzhledem k tomu, jaké filmy má tento mladík na kontu, se může zdát zvláštní, že největší strach má zrovna z klaunů. Nejen Stranger Things jsou totiž strašidelnou či mysteriózní věcí, ve které si zahrál. Diváci ho můžou vidět například v hororu Utažení, v další kapitole původního příběhu Krotitelů duchů: Odkaz nebo slyšet v animované Addamsově rodině.

Foto: New Line Cinema

Velkou roli si střihnul také v kultovním hororu It, kde ztvárnil roli Richieho Toziera. A jako náhodou i Richie má jako jediný z celé partičky dětí panický strach z klaunů.

Foto: Netflix

Režisér Wolfhard

U žánru hororu se Finn drží i v dalších pracovních rolích. V srpnu 2022 na Instagramu překvapil fanoušky s oznámením, že právě dokončil svůj první scénáristický a režisérský debut.

O čem bude? To zatím nevíme. Je ale jisté, že půjde o hororovou komedii s názvem Hell of a Summer, na které se podílel společně s kolegou Billy Bryckem.

Nový Harry Styles

Když v roce 2020 vyšel snímek Utažení, Finna v interview pro Heat World UK šokovala mladší kolegyně Brooklyn Prince.

Novinář na herce vytáhl teorii o tom, že by si podle internetu mnozí přáli, aby si jednou zahrál Harryho Stylese v jeho budoucím biografickém snímku.

Ačkoliv to mladíka velmi potěšilo, vzápětí jej odzbrojila Prince s prohlášením, že netuší, kdo Harry Styles a One Direction jsou.

Dvě kapely a velký talent

Možná s teorií o roli mladého zpěváka souvisí i fakt, že sám Finn je výborný muzikant. Od roku 2017 byl leaderem a kytaristou v kapele Calpurnia. Kvůli Wolfhardově nabitému rozvrhu ale skupina s hraním musela skončit.

S bubeníkem a kamarádem Malcolmem Craigem poté založili další hudební projekt se jménem The Aubreys. Duo hraje alternativní indie-rockové písně, před rokem vydali první album Karaoke Alone.

Kytara a hlas není jediným nástrojem, který Finn ovládá. Jde mu to i s pianem, bicími, baskytarou a harmonikou.

„Crazy smart kid!“

Sociální sítě letos s další (a předposlední) řadou Stranger Things zaplavily teorie o možných koncích seriálu. Jaký osud městečko Hawkins a všemi milované postavy potká, v té době ale věděli pouze Dufferovi… a Finn Wolfhard!

Bratři Matt a Ross se v létě svěřili časopisu Variety, že nápad nikomu neprozradili a že všichni včetně Netflixu, budou nejspíš velmi překvapení. Jediný, kdo se trefil do černého, byl právě představitel Mikea.

Filmy a seriály s Finnem Wolfhardem, které najdete na Netflixu:

  • Stranger Things
  • Pinocchio (2022)
  • Utažení (2020)
  • Carmen Sandiego

Zdroje: ČSFD, IMDb, Seventeen, Heat World UK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.