Harry a Meghan na Netflixu za extrémně krátkou dobu překonali rekord ve sledovanosti

Foto: Netflix / Courtesy of Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex

Nový dokumentární seriál Harry a Meghan od vévody a vévodkyně ze Sussexu trhá rekordy sledovanosti. Nejen, že s přehledem poráží seriál Koruna, ale také se stává nejsledovanějším pořadem v Británii.

Po explozivním rozhovoru s Oprah Winfrey v loňském roce se princ Harry a Meghan Markle vrátili na obrazovky, aby vrhli více světla na svůj vztah a problémy s královskou rodinou. Jejich dokumentární série, kterou natočili pro Netflix, je na dobré cestě stát se jedním z největších hitů Netflixu vůbec.

Když byly ve čtvrtek 8. prosince vydány první tři epizody, Harry a Meghan se ve Spojeném království vyšplhali okamžitě na vrcholek žebříčku sledovanosti. První díl šestidílné minisérie zatím zaznamenal 2,4 milionu zhlédnutí. Druhá epizoda dosáhla 1,5 milionu zhlédnutí a třetí 800 tisíc za první dva dny od vydání.

Foto: Netflix

Dokument tak překonal rekord, který držela premiéra páté řady seriálu Koruna. Beletrizované drama o královské rodině u své úvodní epizody zaznamenalo pouhých 1,1 milionu zhlédnutí. Dokument páru, který se rozhodl žít svůj život mimo služby královské rodině, toto číslo po pouhých 24 hodinách více než zdvojnásobil a upevnil tak svůj status jednoho z největších úspěchů Netflixu v Británii v roce 2022. (Data orgánu Barb zahrnují pouze zhlédnutí na televizorech.)

První tři epizody Harryho a Meghan vyprávějí o začátcích jejich vztahu, který byl zveřejněn v roce 2016. Poté se v roce 2018 vzali a roce 2020 opustili svůj status královské rodiny.

Zatímco první epizody nevyvolaly tolik kontroverze, jak se čekalo, očekává se, že další tři budou drsnější směrem ke královské rodině. Netflixu by to mohlo přinést ještě více ohromující čísla.

Pokračování dokumentu je stanoveno na pátek 15. prosince.

Zdroje: BBC, Independent

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.