2. řada hororu Půlnoční klub byla zrušena. Falagan odhalil všechny odpovědi na nevyřešené záhady

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Fanoušci byli zklamáni, když slyšeli, že hororový seriál Půlnoční klub (The Midnight Club) na Netflixu po jedné sérii končí. Výkonní producenti John Flanagan a Trevor Macy totiž uzavřeli smlouvu s Amazon Studios. Rozhodli se ale divákům prozradit, o čem by pokračování bylo, a zodpovědět nezodpovězené otázky z první řady.

První série letošní hororové novinky Půlnoční klub zanechala mnoho nezodpovězených otázek, ale Flanagan se už dříve nechal slyšet, že pokud se seriál na streamovací platformu nevrátí, odhalí odpovědi online. V pátek tak učinil!

„Jsem velmi zklamaný, že se Netflix rozhodl nepokračovat v druhé sérii Půlnočního klubu. Takže tento blog píšu jako naši oficiální druhou řadu, abyste se mohli dozvědět, co v ní mohlo být. Abyste se dozvěděli, jak dopadly osudy vašich oblíbených postav a abyste mohli znát odpovědi na otázky, které po první řadě visí ve vzduchu,“ napsal na Tumblr.

V dlouhém příspěvku Flanagan odpověděl na mnoho palčivých otázek, včetně záhady muže ze zrcadla a ženy se šedým zákalem. Fanoušci také dostali vysvětlení k tomu, kdo přesně je doktorka Stanton a co je vlastně stín. Je to smrt?

Na konci druhé série by zemřeli Amesh, Natsuki, Kevin a Ilonka. Spence by těžil z lékařského pokroku v léčbě HIV. Ve finále druhé série by opustil Brightcliffe stejně jako Sandra v první sérii. Vydá se zvládnout svou nemoc a prožít zbytek svého života.

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Nezapomeň na mě

Flanagan také prozradil, že jedním z příběhů vyprávěných v příští sérii by byl Remember Me od Christophera Pikea. Příběh, o kterém Flanagan tvrdí, že je jednou z jeho nejoblíbenějších Pikeových knih, vypráví příběh dospívajícího ducha, který se snaží vyřešit svou vlastní vraždu poté, co byl shozen z balkonu.

„Chtěli jsme to použít k tomu, aby se Ilonka pokusila vyrovnat se skutečností, že zemře, a abychom si začali trochu lámat hlavu s tím, že je duchem,“ napsal s tím, že hlavní postavu by nehrála Ilonka, ale Anya, která zemřela v první sérii, aby prosadila myšlenku, že i když postava zemře, dokud si ji členové klubu pamatují, žije dál ve svých příbězích.

Smrt Ameshe a Natsuki

Když však příběh začíná nabírat na obrátkách, skupina se bude muset vypořádat se smrtí Ameshe. V jeho posledních chvílích sestoupí na Ameshe stín a pohltí ho, což posiluje myšlenku, že Stín je SMRT. Stín se pak znovu objeví, když zemře Natsuki.

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Nováček

S Ameshovou smrtí přichází nový pacient – nová spolubydlící Ilonky. Ilonka by byla zpočátku chladná, stejně jako k ní byla Anya. Ale společně by si během série vytvořily tyhle dvě krásné přátelství. Nová dívka se připojí do klubu, kde se děje něco vzrušujícího – Cheri vypráví příběh. „Ještě jsme se nerozhodli, který z nich, ale myslím, že to mohlo být Monster,“ píše Flanagan.

Kdo je Dr. Stanton?

Velkou záhadou první série bylo, kdo je vlastně Dr. Stanton. Ve skutečnosti jde o dceru původní vůdkyně kultu Paragon, Aceso. Její přezdívka byla Athéna, psala deník Paragon, který Ilonka našla v první sérii. Obrátila se proti své matce a pomohla dětem utéct, ale protože byla součástí kultu v dospívání, nechala si tetování. Byly to také její iniciály, které Ilonka našla vytesané do stromu – za svobodna se jmenovala Georgina Ballard, odtud GB.

Nenáviděla to, čím se stala její matka, a nenáviděla zvěrstva kultu. Nemovitost získala zpět poté, co její matka odešla, a chtěla ji změnit na místo, které oslavuje život. Snažila se zrušit dědictví své matky a zanechat po sobě něco krásného. Na konci první série ji můžeme vidět s parukou. Tu nosí, protože zrovna podstupuje chemoterapii.

Foto Eike Schroter/Netflix © 2022

A je stín tedy smrt? NE

Na konci sezóny zemře Kevin…  za chvíli bude následovat Ilonka. A jak umírá, stanou se dvě věci. Nejprve zjistí, že mluví s Janitorem, kterého hraje Robert Longstreet… a učiní objev. ON je smrt. A není se čeho bát. Jediní lidé, kteří kdy viděli tohoto tajemného domovníka, byli totiž vždy jen pacienti. On je smrt a před smrtí jim nabízí laskavá slova. Co je ale tedy stín?

„Toto je myšlenka, kterou jsme převzali přímo z knihy Remember Me. V Pikeově knize je Shari pronásledována temnou entitou zvanou Stín. Když ji konečně dožene, ukáže se, že to není taková hrůza,“ vysvětluje tvůrce seriálu.

Stíny jsou pacienti sami.  Když někoho stín pohltí, v poslední chvíli jeho života, provede ho místem porozumění a katarze a připraví ho na další krok. Přesně to se stalo Anye v první sérii, když se k ní stín konečně dostal – proto si vysnila život mimo Brightcliffe, což jí nakonec umožnilo přijmout svou smrt. U každého se odehrává něco jiného v závislosti na jeho nastavení mysli. Stín je jen závěrečná katarze, návrat k naší původní podobě – je to okamžik opravdového porozumění, a jakmile to zažijeme, přesuneme se na další místo.

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Kdo je muž v zrcadle a žena se šedým zákalem?

Byli to Stanley Oscar Freelan a jeho žena, kteří postavili Brightcliffe. Důvod, proč Ilonka vidí Stanleyho jen v zrcadle a ženu s šedým zákalem kdykoli se podívá na Kevina, je ten, že nejde o duchy, ale o záblesky z jejich minulých životů. Ilonka byla Stanley Oscar Freelan a Kevin byla jeho manželka.

Prožili spolu mnoho životů a jsou skutečnými spřízněnými dušemi. Vždy se najdou a vždy se do sebe zamilují. V tomto životě věděli, že to bude krátké, a tak se dohodli, že se najdou v domě, který postavili. Vzpomínali si, kdo jsou, a zahlédli své dřívější já vždycky v odrazech a někdy, když se na sebe podívali.

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Stanley umíral a postavil si tento dům na útesu v naději, že mu mořský vzduch pomůže. Stalo se to a on přežil svou prognózu. Jeho žena však začala propadat demenci. Bloudila po chodbách a hledala ho. Nakonec odmítla opustit sklep. Stanley pro ni se zlomeným srdcem namaloval stěny, aby připomínaly výhled do lesa, a strop, aby připomínal noční oblohu. Chtěl, aby to tam pro ni bylo co nejkrásnější. Namaloval také labyrint na podlahu, což byla technika, která pomáhala omezit účinky demence. Nakonec se u ní objevil děsivý šedý zákal, ale Stanley ji přes to všechno miloval.

Když si nakonec stín přijde pro Illonku, uvědomí si, že se nemá čeho bát. Ona a Kevin se znovu narodí a budou mít radost z toho, že se najdou zase nějakou jinou cestou. „Série by skončila tím, že Cheri vypráví tento příběh zcela nové skupince pacientů. Většina původního obsazení by nyní existovala jako příběhy, příběhy vyprávěné dalšímu Půlnočnímu klubu,“ zakončuje Flanagan.

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Zdroj: Tmblr/John Flanagan

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.