Lesk: Na Netflix míří nový polský seriál o třech komunistických prostitutkách

Eva Lenská
Foto: Netflix

S novým polským seriálem Lesk (Brokat) se vrátíme do komunistického Polska a zaměříme se na nejstarší řemeslo světa neboli prostituci. Kdo má rád historii z jiného pohledu, neleká se smyslnosti a vášně, ten se určitě nudit nebude.

Děj seriálu se odehrává v Sopotech v 70. letech 20. století, kdy se komunistické Polsko začíná otevírat Západu. Hlavními hrdinkami jsou tři emancipované a kultivované ženy, které začnou poskytovat sexuální služby, aby si mohly užívat života podle svých představ.

Tyto tři vášnivé dámy, které si přejí žít po svém, ztvárnily Magdalena Poplawska, Wiktoria Filus a Matylda Gniegżno. Desetidílný seriál režírovali Marek Lechki, Anna Kazejak, Julia Kolberger a Rafał Skalski.

Foto: Netflix

Jelikož prostituce a podobné sexuální služby byly v době komunismu tabu, scénáristé nelenili a vyrazili na konzultaci za Annou Dobrowolskou, polskou historičkou, která se zaměřuje na dějiny sexuality v období socialismu. Její kniha Zawodowe dziewczyny, pojednávající právě o prostituci a sexuální práci žen v letech 1945-1989, měla velký úspěch a získala několik cen.

Smyslný seriál Lesk bude mít na Netflixu premiéru 14. prosince. Tak ho nepropásněte!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.