Na Netflix míří adaptace skandálního románu, který byl ve Velké Británii až do roku 1960 zakázán

Eva Lenská
Foto: Netflix

Co byste řekli na novou filmovou adaptaci skandálního románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové, který byl ve Velké Británii zakázán až do roku 1960, protože se o něm mluvilo jako o pornografii? Zní to lákavě, že? Zejména, když v hlavní roli uvidíte půvabnou Emmu Corrin, která se ve 3. a 4. řadě seriálu Koruna objevila jako princezna Diana.

Když se Constance Reid (Emma Corrin) provdá za sira Clifforda Chatterleyho (Matthew Duckett), zdá se, že ji čeká privilegovaný život plný bohatství, protože se stane lady Chatterleyovou. Tento napohled dokonalý svazek se však postupně mění ve vězení, neboť Clifford se vrátí z první světové války s těžkým zraněním, kvůli němuž nemůže chodit a je impotentní.

Sexuálně frustrovaná Connie si zoufá, ale pak se seznámí s hajným Oliverem Mellorsem (Jack O’Connell) a zamiluje se do něj. Jejich tajné schůzky ji dovedou ke smyslnému sexuálnímu probuzení a ona tak v sobě objeví víc touhy a intimity, než kdy čekala.

Když se však jejich románek stane předmětem pomluv, mladá žena stojí před rozhodnutím, které jí změní život. Má následovat své srdce, nebo se vrátit k manželovi a snášet to, co od ní tehdejší mravokárná společnost očekává?

Pobuřující román D. H. Lawrence vyšel v roce 1928. Ve Velké Británii byl zakázán a v USA se dokonce stal předmětem soudního sporu. Naoko počestná viktoriánská společnost totiž nedokázala překousnout fakt, že kniha bez zábran explicitně popisuje sexuální vztah mezi aristokratkou a mužem z nižší společenské třídy.

Nejnovější filmové zpracování románu Milenec lady Chatterleyové (Lady Chatterley’s Lover) natočila pro Netflix francouzská režisérka Laure de Clermont-Tonnerre podle scénáře Davida Magee.

Téměř všechny scény byly natočeny v sídle a na pozemcích panství Brynkinalt v Chirku v severním Walesu. Ve filmu se objeví i ikonické jezero Vyrnwy.

Snímek o délce 126 minut bude mít na Netflixu premiéru už 2. prosince. I s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Autorka článku, Wikipedia, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.