Mladá modrá krev: Seriál o švédské královské rodině s 2. sérií udržel laťku vysoko

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Mladá modrá krev, seriál o mladém princi, který se zamiluje do chudého spolužáka, v druhé sérii láká na pomstu, spousty emocí a intrik v prostředí pokrytecké monarchie.

Young Royals, zdánlivě tuctový seriál pro mladistvé se věnuje i seriózním tématům jako společenská struktura, třídní politika, duševní obtíže, dospívání či komplikované mezilidské vztahy.

O proti první sérii, která značila nové začátky, objevování sebe sama a přijímání nových rolí v životě, se nyní přesouváme k následkům a zvládnutí komplikované situace. Princ Wilhelm (Edvin Ryding) je neustále pod tlakem a plný nenávisti vůči královskému dvoru, své rodině a plánuje pomstu. Jak se vypořádá se ztrátou Simona (Omar Rudberg), královskými povinnostmi a hlavně s vlastními pocity?

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

V druhé sérii se vracíme na prestižní školu Hillerska pro ty nejbohatší a nejúspěšnější teenagery ve Švédsku. Po smrti svého bratra se Wilhelm vrací na internát jako dědic švédského trůnu, ale zároveň jako mladý chlapec se zlomeným srdcem a neskutečnou zodpovědností na ramenou.

Jeho protějšek Simon se stále vzpamatovává z rozchodu a ze zrady Augusta (Malte Gårdinger) a se skutečností, že jeho i Wilhelma musí vídat opět každý den a předstírat, jakoby se žádný skandál neudál. Prostor nyní dostane i Simonova sestra Sara, která je nováčkem na škole, nebo Wilhelmova kamarádka Felice.

V seriálu (kde teenagery aktuálně hrají mladiství ve věku kolem 20 let!!!) příjemně potěší skvělé herecké výkony přibližující emoce a myšlenkové pochody postav.

Young Royals je originální svým realistickým a detailním uchopením dospívání, od viditelného akné, hádek s rodiči nebo trapasy při prvním sexu. Není tedy jen příběhem bohatého monarchy, který se zamiluje do obyčejného chlapce, ale propracovaným příběhem o první lásce v komplikovaném světě. Jak ale dopadne boj rodina versus monarchie či láska versus rozum?

Zdroje: Autorka článku, seriál

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.