7 nových filmů a seriálů, které jsou natočené podle skutečné události

Foto: Netflix

Filmy a seriály podle skutečné události se to poslední dobou na Netflixu jen hemží. Máme pro vás výběr pěti nejzajímavějších novinek: od sériového vraha po srdcervoucí love story.

Dobrá sestra

Charles Edmund Cullen je americký sériový vrah, který se přiznal, že během své šestnáctileté kariéry zdravotního bratra v New Jersey zavraždil až čtyřicet pacientů. Je děsivé, že ho dlouhé roky nikdo z nemocnice nedokázal odhalit.

Možná by zabil ještě více lidí, kdyby ho nakonec nepřiměla k přiznání jeho kolegyně ošetřovatelka a nejlepší kamarádka Amy Loughren, kterou si ve filmu zahrála herečka Jessica Chastain. Ve znepokojivém kriminálním thrilleru Dobrá sestra se dozvíme, jak mimořádné je Amyno hrdinství.

Více si můžete přečíst zde.

Vidím vás

Rodina Braddockových se nadšeně stěhuje do svého vysněného domova ve zdánlivě klidné a bezpečné předměstské čtvrti. Brzy ale začnou dostávat zlověstné dopisy od osoby, která tvrdí, že bedlivě dohlíží na dům i jeho nové obyvatele. „Nikdy se nepřestanu dívat,“ vzkazuje jim.

Více jsme psali zde.

DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je minisérie, kterou spoluvytvořil Ryan Murphy. Zaměřuje se na Dahmerovo vraždění, oběti a selhání policie, jež umožnilo jednomu z nejznámějších amerických sériových vrahů pokračovat v jeho řádění více než deset let. Dahmer, kterého zde ztvárnil Evan Peters, je jedním z nejznámějších sériových vrahů v historii. V letech 1978 až 1991 zavraždil 17 lidí, rozřezal je a zabýval se nekrofilií a kanibalismem.

Více jsme psali zde.

Záchranná mise v thajské jeskyni

Když 23. června roku 2018 uvízl dvanáctičlenný fotbalový tým „Divočáci“ a jejich pětadvacetiletý trenér Ekkapol Chantawong v dlouhých podzemních chodbách jeskyně Tham Luang, sledoval jejich záchranu celý svět. Trenér udělal chybu, že přehlédl ceduli varující před monzumy a chlapcům tak návrat z jeskyně znemožnila stoupající voda.

Vyděšení hoši přebývali v jeskyni v naprosté tmě, pouze se svačinami určenými na jednodenní výlet. Na sobě měli jen lehké letní oblečení a s sebou samozřejmě žádné přikrývky. Jejich trenér, bývalý mnich, s nimi meditoval a snažil se je uklidnit, aby nelehkou situaci zvládli. Jakmile rodiče zjistili, že se jejich děti nevrátily domů, nahlásili to policii a ihned se rozeběhla záchranná akce.

Více čtěte zde.

Od nuly

Seriál Od nuly je natočen podle knihy americké herečky a spisovatelky Tembi Locke, která sepsala svůj vlastní příběh. Když Amy potká ve Florencii charismatického kuchaře Lina, je to láska na první pohled. Jeho sicilská rodina však se vztahem nesouhlasí. Nelíbí se jim, že by si Lino měl vzít černošku a milencům v lásce brání. Ti se ale nenechají zlomit a postupně si budují krásný a šťastný život v Los Angeles spolu s dcerkou, kterou nade vše milují. Jenže osud bývá krutý a zákeřné nemoci si nevybírají. Mladí manželé tak čelí hrozivé rakovině, která pohltí všechny jejich sny.

Amy se stane Linovou pečovatelkou, a když jednoho dne o všechno přijde, nachází útěchu a doslovnou i duchovní potravu u stolu své tchyně. Na sicilském venkově objevuje léčivé dary prostého čerstvého jídla, náruč semknuté komunity a nadčasové tradice a moudrost, které jí svítí na cestu vpřed.

Více jsme psali zde.

Zmizení v Lørenskogu

Když zmizí manželka miliardáře, norská policie je bezradná. Byla unesena, nebo má ve svém zmizení prsty ona sama, či snad její manžel? Policisté případ vyšetřují a zároveň se potýkají se zběsilým tiskem, který chce o případu vědět všechno, a s prolhanými informátory, které potřebují, aby zjistili pravdu.

Osmašedesátiletá Anne-Elisabeth Falkevik Hagen zmizela ze svého domova 31. října roku 2018. Případ, který se řešil dlouho a neúspěšně, zanechal celé Norsko v šoku. Dne 28. dubna 2020 byl zatčen manžel zmizelé, Tom Hagen, jenž byl obviněn z vraždy nebo spoluúčasti na vraždě. Ten však veškerá obvinění popřel. Policie nakonec případ označila za nevyřešený. Veřejnost se detaily dozvěděla až v lednu 2019, deset týdnů po únosu.

Více čtěte zde.

Delhi Crime (2. řada)

I tentokrát DCP Vartika Chaturvedi a její oddaný tým řeší případ inspirovaný skutečnými událostmi. Druhá série Delhi Crime začíná loupeží a několikanásobnou vraždou, která otřese luxusní čtvrtí Dillí. Chaturvedi a její tým jsou povoláni k vyšetřování zločinu, který poukazuje na kdysi notoricky známý Kachcha Baniyan gang, jež terorizoval hlavní město v 90. letech.

Více jsme o seriálu psali zde.

Zdroje: Autorka článku, Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.