Když se láska změní ve smrtící posedlost: Příběhy stalkerů, kteří za své hrůzné činy skončili za mřížemi

Foto: Netflix

Tvůrci série Já jsem vrah (I am a Killer) přišli na Netflix s dalším mrazivým dokumentárním seriálem. Tentokrát se ponoříme do myslí nejznámějších amerických stalkerů v Já jsem stalker (I am a Stalker).

Na Netflix dorazil nový kriminální dokument vyprávějící skutečné příběhy nejznámějších amerických stalkerů. Já jsem stalker je koprodukcí Netflixu a britského kanálu Crime + Investigation. Minisérie obsahuje hloubkové rozhovory s osmi odsouzenými osobami.

 „Jenom v USA je každý rok pronásledováno zhruba 1,4 milionu lidí,“ prozrazuje Netflix. Stalkování se pohybuje od otravného (neustálé přijímání spousty e-mailů nebo dopisů) přes rušivé (tajné sledováni nebo pronásledování) až po ty nejzávažnější (únosy nebo vraždy).

Foto: Netflix

V tomhle dokumentárním seriálu vypráví usvědčení stalkeři a jejich oběti drastické příběhy o obtěžování, zneužívání a dalších zločinech. Já jsem stalker se noří do života a zločinů těch nejznámějších stalkerů, kteří jsou v současnosti za mřížemi.

Seriál obsahuje hloubkové rozhovory se zločinci, kteří podrobně popisují, jak se láska změnila ve smrtící posedlost. Vypráví své příběhy ze své perspektivy. Objevují se mezi nimi nespokojení bývalí partneři, spolupracovníci pobláznění svými kolegy nebo virtuální cizinci.

O čem jsou jednotlivé epizody:

Vzorec chování

Daniel Thompson, který je za vraždu ve vězení na doživotí, se kdysi zaměřoval na bývalé partnerky a uchyloval se přitom ke sledování, nečekaným návštěvám i násilí.

Úplně poslední šance

Po rodinné tragédii začal John Anderson tyranizovat manželku a syna, kteří kvůli tomu museli utéct z domu. Po letech ale dostane šanci svoje řádění napravit.

Rodina na očích

Ruben Jaramillo poslal svojí bývalce stovky dopisů a výhrůžek. Potom si dokonce vzal hrací pouta a paralyzér a vyrazil si promluvit s jejími rodiči.

Na pokraji smrti

Terry Morrison nemá pocit, že by někomu ubližoval. Jedna žena ale popíše jejich bouřlivý vztah a najevo vyjde i zločin, se kterým se jí kdysi svěřil.

Bezprostřední strach

Jaclyn Feagin se svého času velmi nechvalně proslavila tím, že jedné ženě nosila na pozemek věci s podivnými symboly. A pomáhala jí přitom nečekaná parťačka.

Nejlepší přátelé

James Corpus se dopustil série zločinů a čelil obvinění z podvodu a spiknutí za účelem vraždy. Kvůli tomu všemu pak přišel o dlouholetou blízkou kamarádku.

Varovné signály

David McGee popírá, že by obtěžoval ženu, se kterou kdysi chodil. Ta si proti němu ze strachu o život musela dokonce vyžádat ochranný příkaz.

Sklony k posedlosti

Deketrice Jackson to v dětství neměla vůbec lehké. Jako dospělá se pak nezdravě upínala na různé ženy a bojovala s pocity méněcennosti.

Zdroje: Netflix, Trailer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.