5 nových děsivých hororů, které si můžete během prodlouženého víkendu pustit na Netflixu

Foto: Ken Woroner/Netflix

Halloween je sice až 31. října, ale už tento víkend se koná spousta s ním spojených akcí. A tak se pojďme trochu naladit a zažít během prodlouženého víkendu i trochu strachu. Netflix si pro své předplatitele přichystal spoustu děsivých filmů i seriálů.

Dobrá sestra

Charles Edmund Cullen je americký sériový vrah, který se přiznal, že během své šestnáctileté kariéry zdravotního bratra v New Jersey zavraždil až čtyřicet pacientů. Je děsivé, že ho dlouhé roky nikdo z nemocnice nedokázal odhalit. Možná by zabil ještě více lidí, kdyby ho nakonec nepřiměla k přiznání jeho kolegyně ošetřovatelka a nejlepší kamarádka Amy Loughren, kterou si ve filmu zahrála herečka Jessica Chastain. Ve znepokojivém kriminálním thrilleru Dobrá sestra se dozvíme, jak mimořádné je Amyno hrdinství.

Více jsme o filmu psali zde.

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora

Del Toro vytvořil sbírku příběhů, které mají zpochybnit naše tradiční představy o hororu. Od hrůzostrašných po magické, od gotických po groteskní nebo klasicky strašidelné. Osm sofistikovaných a zlověstných příběhů přivádí k životu tým scénáristů a režisérů osobně vybraných právě del Torem. Po premiéře 25. října budou denně vydávány dva zcela nové příběhy až do 28. října. Pak bude na Netflixu předplatitelům z celého světa k dispozici kompletní sbírka osmi příběhů.

Půlnoční klub

Půlnoční klub, který společně vytvořili Flanagan a Leah Fong, je adaptací románu pro teenagery Christophera Pikea. Příběh se odehrává v hospici Brightcliffe, na místě pro nevyléčitelně nemocné teenagery. Hospic má ale celkem děsivou historii. Skupinka osmi obyvatel – Ilonka Imana Bensona, Cheri Adie, Kevin Igbyho Rigneyho, Sandra Annarah Cymone, Natsuki Ayi Furukawa, Anya Ruth Codd, Amesh Sauriyan Sapkota a Spencer Chrise Sumptera – se každou noc schází v knihovně, vyprávějí si strašidelné historky a hledají známky života po smrti. Jejich skupina si říká Půlnoční klub.

Vidím vás

Rodina Braddockových se nadšeně stěhuje do svého vysněného domova ve zdánlivě klidné a bezpečné předměstské čtvrti. Brzy ale začnou dostávat zlověstné dopisy od osoby, která tvrdí, že bedlivě dohlíží na dům i jeho nové obyvatele. „Nikdy se nepřestanu dívat,“ vzkazuje jim.

DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je minisérie, kterou spoluvytvořil Ryan Murphy. Zaměřuje se na Dahmerovo vraždění, oběti a selhání policie, jež umožnilo jednomu z nejznámějších amerických sériových vrahů pokračovat v jeho řádění více než deset let. Dahmer, kterého zde ztvárnil Evan Peters, je jedním z nejznámějších sériových vrahů v historii. V letech 1978 až 1991 zavraždil 17 lidí, rozřezal je a zabýval se nekrofilií a kanibalismem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.