Pod královniným deštníkem: Energická královna musí zkrotit své nezvladatelné syny a přitom čelit soupeřkám a intrikám

Eva Lenská
Foto: tvN

Spolu s Netflixem se tentokrát vydáme do doby Joseon a vychutnáme si nový jihokorejský seriál Pod královniným deštníkem (Under The Queen’s Umbrella). U královského dvora se setkáme s pletichami, soupeřením i nezbednými princi. 

Jihokorejci si dávají na historických seriálech záležet a divák se tak může kochat palácovou atmosférou, krásnými realistickými kostýmy a dokonce i trochu jiným způsobem řeči či přízvukem. Šestnáctidílný seriál Pod královniným deštníkem natočil režisér Kim Hyung Sik podle scénáře Park Ba Ry.

Foto: Netflix

Královna Hwa Ryeong (Kim Hye Soo) by měla působit ladně a důstojně, ale její synové jsou neposední a divocí, tak hledá způsoby, jak je zkrotit. Není divu, že si při tom občas trochu zanadává a spíš než ušlechtilá bývá pichlavá a přecitlivělá. Každý den jejího života je plný zkoušek, ale ona je všechny snáší, a to hlavně kvůli svým dětem.

Všichni královští synové nemohou usednout na trůn, ale když korunní princ onemocní, hledá se nástupce. Královna se musí usilovně snažit, aby ti její uličníci, kteří zaostávají i v učení, předběhli nadanější syny konkubín. Potýká se tedy s intrikami, nenávistí a soupeřením. Velkou překážkou představuje i nepřízeň královny vdovy (Kim Hae Sook), která její syny nesnáší.

Foto: Netflix

Královniny syny si zahráli Bae In Hyuk, Moon Sang Min, Yoon Sang Hyun, Yoo Seon Ho a Park Ha Joon. Krále ztvárnil Choi Won Young a oblíbenou konkubínu královny vdovy Ok Ja Yeon.

Seriál nám Netflix bude dávkovat po dílech a začne s tím 19. listopadu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.